Victor Ponta, despre miniștrii din dosarul "Belina": Ca prim-ministru, i-aș fi schimbat

Victor Ponta, despre miniștrii din dosarul "Belina": Ca prim-ministru, i-aș fi schimbat

Victor Ponta a declarat, miercuri, că înțelege susținerea politică pe care partidul o acordă miniștrilor Rovana Plumb și Sevil Shhaideh, vizate în dosarul "Belina", dar, în calitate de premier, i-ar fi schimbat.

 Ponta, care a fost prezent la recepția de Ziua Națională a Chinei, a spus că el este martor în respectivul dosar. "Sprijinul partidului, da, este corect. Și eu i-aș fi sprijinit. Să rămână în Guvern? Nu. Este un lucru rău și afectează munca Guvernului", a afirmat deputatul. El a spus că, în cazul votului din Parlament referitor la încuviințarea începerii urmăririi penale a Rovanei Plumb în dosar, va vota "împotrivă" deoarece ministrul "este martor".

"Faptul că partidul e alături de ei e o decizie corectă. Dar ca prim-ministru i-aș fi schimbat, pentru că vorbim de ministrul care merge la Bruxelles zi de zi și care, sigur, e acuzat pe nedrept, dar e acuzat. Știți bine că am renunțat la miniștri care au fost acuzați tot pe nedrept dar am renunțat la ei pentru că așa sunt regulile în politică, la un moment dat vine nota de plată", a subliniat deputatul.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează și pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...