VIDEO ​Ultimul mesaj transmis de naziști, interceptat și decodat de serviciile de informații britanice

VIDEO ​Ultimul mesaj transmis de naziști, interceptat și decodat de serviciile de informații britanice

Ultimul mesaj transmis de naziști și interceptat și decodat de Marea Britanie în cel de-al Doilea Război Mondial a fost publicat în premieră, pentru a marca 75 de ani de la Ziua Victoriei în Europa.

Acesta reprezintă ultimele cuvinte transmise de un locotenent german chiar înainte de a se preda forțelor britanice în orașul de coastă Cuxhaven, din nordul Germaniei. Pe 7 mai 1945, locotenentul „Kunkel” a transmis colegilor un mesaj de rămas bun, la ora 7:35, înainte de a-și închide rețeaua de comunicare „pentru totdeauna”.

„Trupele britanice au intrat în Cuxhaven la ora 14:00 pe 6 mai. De acum toate comunicațiile radio vor fi închise. Vă doresc toate cele bune. Lt. Kunkel. Închidem pentru totdeauna - La revedere”, se arată în mesaj.

Mesajul a fost publicat de GCHQ, serviciul britanic de informaţii.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…

5 Foarte interesante amănunte!