VIDEO 20 de ani de Nokia Tune - sunetul de apel care ne-a rămas etern în memorie

VIDEO 20 de ani de Nokia Tune - sunetul de apel care ne-a rămas etern în memorie

Nokia Tune se numeşte Grande Valse şi e o compoziţie a lui Frederic CHopin, iar varianta folosită de Nokia îi este atribuită lui Francisco Tarrega, un chitarist şi compozitor din Spania.

Valsul lui Chopin poate fi ascultat mai jos.

Valsul lui Tarrega poate fi ascultat în videoclipul de mai jos.

Thomas Dolby este unul din coinventatorii sintetizatorului de tonuri din Nokia şi a povestit pentru BBC cum a luat naştere acest sunet de apel.

“Într-o zi un om de la marketing şi-a băgat capul în studio şi a auzit o melodie. A întrebat dacă am putea să cântăm ceva şi a decis că sunt foarte bune. Au intrat avocaţii pe fir şi au spus că nu putem să punem tonul de apel decât dacă a fost compus de către un compozitor mort de mai bine de 75 de ani. Aşa am aflat că putem şi am pus piesa pe Nokia 2110”, a spus Dolby.

Nokia 2110 e un telefon lansat de finlandezi în 1994 şi a fost primul care a avut Nokia Tune. Avea funcţii simple - SMS şi o listă de apeluri - ultimele 10 mai exact. A fost primul model din lume care putea să trimită SMS-uri şi era mult mai mic decât altele la aceleaşi preţ.

Melodia de la Nokia SUA poate fi ascultată mai jos.

Citeşte mai multe despre Nokia.

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/nokia-7-aprilie" target="_blank">View the story "Nokia - 7 aprilie" on Storify</a>]

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!