VIDEO A fost eliberat „eroul” Donca...

VIDEO A fost eliberat „eroul” Donca...

Milionarul Călin Donca a fost eliberat vineri din detenție, având cu el un cameraman pentru a filma întâlnirea cu soția sa. Aceasta a primit instrucțiuni să alerge și să-l îmbrățișeze, creând astfel un "moment emoționant".

Donca fusese în arest din luna septembrie, fiind acuzat de evaziune fiscală, delapidare, înșelăciune și manipulare a pieței de capital.

Imediat după eliberare și după orchestrarea "momentului" cu soția, Donca a încercat să-și promoveze afacerile dubioase, căutând să atragă noi "investitori".

"În legătură cu companiile, legat de proces, în acest moment nu pot oferi detalii. Nu înțeleg exact limitările libertății mele de exprimare, având în vedere că se desfășoară o urmărire penală. Împreună cu avocații mei, intenționez să susțin o mini-conferință de presă în zilele următoare, la care vă voi invita pentru a răspunde mai pe larg unor întrebări specifice.

Cu această ocazie, doresc să mulțumesc investitorilor mei. Avem 1.500 de investitori în proiectul crypto, 500 în proiectul de panouri, iar din cei 2.000 de investitori, vreau să precizez că doar câțiva nu au înțeles și au fost mai vehementi; restul, 99%, au fost răbdători. Le mulțumesc pentru susținere, înțelegere și încredere, pentru că au fost alături de mine. Vreau să vă asigur că tot ceea ce am făcut a fost din toată inima. Parcurile sunt acolo, proiectul funcționează, și mergem mai departe...

În prezent, sunt verificat pentru aceste acuzații. În acest moment, mă consider nevinovat, pentru că știu ce am făcut și știu că nu am greșit cu nimic. În perioada următoare, anchetatorii vor decide dacă ceea ce cred eu este adevărat sau nu. După cum am menționat, voi ține o mini-conferință de presă alături de avocatul meu", a declarat Donca.

"În afaceri, nu știam cât de ușor poți ajunge în arest. Nu știam asta, iar acum pot să vă spun că sunt o altă persoană. Mă voi concentra foarte mult asupra dăruirii altora din ceea ce am acumulat. Am scris 12 proiecte în timpul detenției, am o carte, o poezie de 100 de versuri pe care abia aștept să i-o citesc soției, și acum vreau doar să merg la apartament pe jos, să mă bucur de plăcerea de a merge pe jos și de lucrurile mărunte", a adăugat milionarul, fiind surprins în filmările ulterioare fugind.

Magistrații de la Tribunalul Brașov au respins cererea procurorilor DIICOT de prelungire a arestului preventiv, astfel încât Călin Donca a putut fi eliberat.

"Respinge propunerea D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Brașov referitoare la inculpații Donca Oncioiu Călin și Buzatu Ileana-Oana. În baza art. 242 alin. 2 C.pr.pen, dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpaților: Donca Oncioiu Călin și Buzatu Ileana-Oana cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Obligă inculpatul Donca Oncioiu Călin să nu părăsească imobilul în care locuiește pe durata acestei măsuri, fără permisiunea instanței în fața căreia se află cauza, cu excepția situațiilor în care trebuie să se prezinte în fața organelor judiciare, la chemarea acestora", se precizează în decizia Tribunalului Brașov, conform portalului instanțelor.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”