VIDEO Acest imbecil roșu în obraji de-ți vine să-i pui fiola este ministrul PSD al Culturii. Îl pupă-n cur pe Adrian Severin și nu știe un vers din Eminescu!

VIDEO Acest imbecil roșu în obraji de-ți vine să-i pui fiola este ministrul PSD al Culturii. Îl pupă-n cur pe Adrian Severin și nu știe un vers din Eminescu!

Acest imbecil roșu în obraji de-ți vine să-i pui fiola este ministrul PSD al Culturii. Îl pupă-n cur pe Adrian Severin și nu știe un vers din Eminescu! Ministrul Culturii, despre prezența lui Adrian Severin la ceremonia de la Ateneu: Ce a fost rău că a stat în poziţia respectivă în sală? Voiaţi să stea pe scări? Ce a fost greşit că a stat în spatele lojei oficiale?

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, spune că se caută „nod în papură“ în privința ceremoniei de la Ateneu pentru lansarea președinției române la UE, atunci când se pun întrebări despre faptul că Adrian Severin, condamnat la închisoare pentru luare de mită și trafic de influență în Parlamentul European, a stat într-o lojă în spatele liderilor UE, împreună cu familia premierului Viorica Dăncilă. „Ce a fost rău că a stat în poziţia respectivă în sală? Voiaţi să stea pe scări? Ce a fost greşit că a stat în spatele lojei oficiale?“, a fost replica ministrului Culturii, într-o emisiune la Digi24.

Daniel Breaz a spus că Ministerul Culturii s-a ocupat de organizarea evenimentului.

„Am văzut teoria căutării nodului în papură. Opiniile celor care au participat au fost pozitive. (…) Vrem să punem umbre asupra acestui eveniment? Toată lumea ne-a apreciat, dar noi căutăm să vedem dacă nu e ceva vizibil în sală”, a spus Daniel Breaz fiind întrebat despre locurile ocupate de fiul premierului şi de Adrian Severin.

„Au fost explicaţii foarte clare, toţi cei care de-a lungul timpului au contribuit ca România să fie membru al Uniunii Europene au fost invitaţi la acest eveniment“, a mai afirmat ministrul Culturii, spunând că nu trebuie să ne legăm de pozițiile în care a stat fiecare.

Daniel Breaz a subliniat că „Adrian Severin face parte din istoria acestei ţări, a fost unul din oamenii care ne-a reprezentat în foruri şi a avut un aport mare“. „Vreţi să văd de ce Severin s-a aşezat pe locul respectiv? Exact acest lucru a fost extrem de important? (…) A stat pe un scaun în sală, într-o lojă, ca mulţi alţi invitaţi. Cum să fie o scăpare? A stat pe scenă? A venit, a fost invitat în sală, a fost acolo un loc unde dânsul s-a aşezat, au fost anumite sectoare pentru anumite persoane“, a adăugat ministrul Culturii.

„Ce a fost rău că domnul Adrian Severin a stat în poziţia respectivă în sală? Voiaţi să stea pe scări? Au fost pe zone. Ce a fost greşit că a stat în spatele lojei oficiale? Exact Adrian Severin este problema, unde a stat în sală”, a comentat Daniel Breaz.

Ministrul Culturii, despre Eminescu: „Cel mai mare poet CARE l-a dat România”

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a vorbit la Digi24 despre ce reprezintă pentru el „ca român, ca și cadru didactic” poetul Mihai Eminescu. Exprimarea demnitarului, care este licențiat în matematică, a lăsat, însă, de dorit.


 
 „Pentru mine ca om, ca român, pot să spun, ca și cadru didactic....eu consider, așa cum consideră foarte multă lume, că este practic cel mai mare poet CARE l-a dat România, cel puțin până în momentul de față (corect „pe care l-a dat”- n.r.). O operă extraordinară”, a spus ministrul Culturii.

Daniel Breaz s-a arătat iritat atunci când a fost întrebat dacă are în minte niște versuri de Mihai Eminescu și dacă le poate recita și a făcut mai multe cacofonii.

Daniel Breaz: Una dintre poeziile care cred că este în mintea fiecărui român e Luceafărul. Bine, nu toată, că nu știu câți dintre români pot să reproducă această poezie. Este extrem de lungă. Cred că câteva versuri din Luceafărulexistă în mintea fiecărui român.

Cosmin Prelipceanu: Și cu ce semnificație? Dacă ne și spuneți versurile...

Daniel Breaz: Acum ce facem aici? Suntem la o oră de română, în care să fac comentariul literar al versurilor?

Cosmin Prelipceanu: V-am spus că vrem să ajungem la Daniel Breaz omul.

Daniel Breaz: Da, îmi place să citesc, îmi place să citesc poezie, îmi place să citesc și un roman bun, dar niciodată nu am fost omul care să facă comentarii literare.

Cosmin Prelipceanu: Ne spuneți câteva versuri din Eminescu? Importante pentru dumneavoastră.

Daniel Breaz: Pot să vă spun un singur vers. Suntem aici la o oră de limba română sau la un examen de bacalaureat? Pot să spun un vers, atâta vreau să spun, ca să vă satisfac și dumneavoastră plăcerea sau dorința de a vedea dacă cunosc un singur vers: Cobori în jos, luceafăr blând.




Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...