VIDEO Argeş: Au fost semnate contractele pentru tronsoanele 3 şi 4 ale drumului expres Craiova - Piteşti

VIDEO Argeş: Au fost semnate contractele pentru tronsoanele 3 şi 4 ale drumului expres Craiova - Piteşti

Contractele pentru proiectarea şi execuţia tronsoanelor 3 şi 4 ale drumului expres Craiova - Piteşti au fost semnate miercuri, la Piteşti, în prezenţa premierului Ludovic Orban.




"Este un moment extrem de important în dezvoltarea infrastructurii de transport a României. (...) Odată cu decizia Ford de a investi în România, Grupul Ford a purtat negocieri cu Guvernul României şi în cadrul unui memorandum pe care l-am discutat, printre punctele înscrise a fost trecut acest obiectiv de investiţii. (...) Ministrul Transporturilor eram eu şi sunt şi semnatar al acelui memorandum. Imediat ne-am apucat de lucru, am realizat studiul de fezabilitate, am aprobat documentaţia tehnico-economică (...) în 2008. Din păcate, în 2008 a trebuit să părăsim guvernarea şi iată că suntem în anul 2020 şi abia în anul 2020 reuşim să semnăm contractele de proiectare şi construcţie pe toate cele patru tronsoane ale drumului expres", a declarat Orban.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, prezent la eveniment, a subliniat importanţa noii investiţii, care vine în completarea celor două loturi aflate deja în execuţie.

"Drumul expres Craiova - Piteşti (...), o conexiune importantă, care va da coerenţă reţelei de infrastructură rutieră din România (...). Faptul că astăzi semnăm contractele pentru cele două loturi, pentru cei aproximativ 63 de kilometri, şi închidem practic acest obiectiv reprezintă o realizare", a spus Bode.

Potrivit reprezentanţilor CNAIR, loturile 3 şi 4 ale drumului expres Craiova - Piteşti au o lungime totală de 63,6 kilometri. Perioada de proiectare este de 12 luni, iar perioada de execuţie de 24 de luni.

Premierul Ludovic Orban a participat, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la semnarea contractelor pentru tronsoanele 3 şi 4 ale drumului expres Piteşti - Craiova. Anterior, prim-ministrul a vizitat şantierul viitoarei săli polivalente de la Piteşti, lucrare finanţată de Compania Naţională de Investiţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență