VIDEO Așa fug rușii din Bahmut...

VIDEO Așa fug rușii din Bahmut...

Soldaţii ucraineni avansează în unele zone ale frontului în direcţia Bahmut, în timp ce ruşii pierd echipamente şi soldaţi, a informat sâmbătă Oleksandr Sîrski, comandantul forţelor terestre ucrainene, citat de EFE.

După cum a relatat vineri Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), forţele armate ucrainene au câştigat teritoriu la nord-vest de Bahmut în contraatacuri localizate în zona dintre Bogdanivka şi Berhivka, după cum se poate vedea în imaginile înregistrate care arată retragerea trupelor ruseşti sub tirul artileriei ucrainene pe malul sudic al lacului de acumulare Berhivske, potrivit Agerpres.

"Aceste imagini confirmă vizual afirmaţiile făcute de mai mulţi bloggeri militari ruşi potrivit cărora forţele ucrainene au câştigat teren la nord-vest de Bahmut, în zona dintre Bogdanivka şi Berhivka', se arată în raport.

Pe de altă parte, sâmbătă, ministerul rus al Apărării, citat de AFP, nu a comentat afirmaţiile ucrainenilor, însă a precizat într-un comunicat că "unităţi de asalt au eliberat un cartier din partea de nord-vest a oraşului Artiomovsk" (denumirea rusă a oraşului Bahmut).

Bătălia pentru Bahmut este cea mai sângeroasă şi cea mai lungă de la începutul invaziei ruseşti, pe 24 februarie 2022.

Tot sâmbătă, Moscova a acuzat Kievul că a folosit cu o zi înainte rachete britanice cu rază lungă de acţiune Storm Shadow pentru a viza 'ţinte civile' în regiunea Lugansk din estul Ucrainei, aflată sub control rusesc.

Rusia a raportat "răniţi, între care şase copii", în acest atac atribuit armatei ucrainene.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro