VIDEO Ascultați-l pe acest imbecil care ar trebui arestat pe loc! Este strigător la cer cum ne mint, oameni buni!

VIDEO Ascultați-l pe acest imbecil care ar trebui arestat pe loc! Este strigător la cer cum ne mint, oameni buni!

Ascultați-l pe acest imbecil care ar trebui arestat pe loc! Este strigător la cer cum ne mint, oameni buni! Maiorul Laurențiu Cazan, comandantul jandarmilor de la mitingul din 10 august din Piața Victoriei, a declarat joi la TVR că dacă nu se intervenea în forță, lucrurile ar fi stat mult mai rău, „probabil am fi avut jandarmi incendiați”. Da, imbecilule, în loc de niște prezumptivi jandarmi incendiați avem 500 de oameni nevinovați răniți. Și alte mii gazați!

Cu totul și cu totul nou, acest imbecil vine cu informația falsă că pe Bulevardul Mihalache era o mașină cu sticle incendiare: „În momentul acțiunii în forță „pe zona Ion Mihalache a fost găsit un auto cu sticle incendiare. I-au văzut când se aprovizionau. (...) Probabil că aveam jandarmi incendiați”. Oameni buni, credeți că dacă era așa, nu ne-o prezenta din cinci în cinci minute Propaganda PSD, care a luat și Jandarmeria în brațe acum? 

O altă informație: Ordinul de evacuare s-a dat la ora 20.00, spune el. Jandarmeria a spus că s-a dat la ora 23.00!!! Documentul nu a fost dat nici până acum procurorilor!

Laurenţiu Cazan a dezvăluit și ceea ce Prefectura Capitalei evită să spună de aproape o săptămână: cum şi mai ales când s-a luat decizia de a emite un ordin de intervenţie în forţă.

Coordonatorul dispozitivelor de jandarmi spune că prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a fost încă de la începutul mitingului în centrul de comandă de la Guvern. Mai mult, decizia de a emite ordinul s-a luat cu trei ore înainte de momentul în care Brigada Specială a invervenit în forţă şi a eliberat piaţa.

„În permanență am fost în contact cu toate autoritățile publice, inclusiv cu prefectul, care a fost la fața locului încă de la ora 16:00. În momentul în care am văzut că lucrurile încep să degenereze, că presiunea crește, am discutat personal cu prefectul și i-am spus că dacă lucrurile vor degerana, dacă nu reușim să avem un moment când tensiunea aceasta, când atacurile forțelor de ordine nu încetează, vom ajunge la restabilirea ordinii publice în zonă. Dânsa a spus că este pregătită să intervenim pentru restabilirea ordinii publice, i-am adus în atenție acest lucru, am fost la fața locului împreună tot timpul, am văzut despre ce este vorba. Și atunci pot să spun că s-a luat decizia pentru a avea un ordin de restabilire a ordinii publice... (Moderator: Ora 23:00?) Nu! Ce vă povesctesc aici a fost în jurul orelor 20:00. Sunt documente operative, se poate verifica”, a dezvăluit maiorul Laurențiu Cazan.

Declarația aceasta o contrazice pe cea a lui Marius Militaru, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române. El a spus, sâmbătă, că prefectul Capitalei a emis ordin ca Jandarmeria să acţioneze în forţă la ora 23:11, iar din acel moment s-au luat măsuri astfel încât zona să fie evacuată. Tot atunci, reprezentanții Jandarmeriei s-au apărat spunând că au acționat „defensiv”.

Cazan: Protestarii pașnici nu se delimitau de cei violenți

„Nu am plecat de la început să gazăm oamenii, noi am avut o acțiune ca urmare a violențelor împotriva noastră. Momentul declanșator a fost acela în care am avut violente împotriva dispozitivelor de Poliție și ale Jandarmeriei (...) Dacă restabilirea ordinii publice nu se realiza la momentul acela, am fi avut mult mai multe victime” a spus maiorul.

Întrebat dacă acțiunea a scăpat de sub control, maiorul a răspuns: „Niciodată”.

Laurențiu Cazan a explicat că violentele față de forțele de ordine au crescut progresiv, iar măsurile au fost luate tot progresiv. „A existat o tensiune fantastică, încă de la început,” a subliniat maiorul.

Maiorul a explicat ca spre deosebire de alte proteste acesta a avut anumite particularități: numărul mare de persoane, elementele violente au avut o mobilitate fantastică și acționau progresiv pe anumite zone, protestarii pașnici nu se delimitau de cei violenți.

Referitor la cazurile în care persoane pașnice au fost lovite de jandarmi, maiorul spune că sunt cazuri izolate, însă recunoaște că orice activitate a jandarmeriei trebuie să fie bazată pe lege.

„Nu sunt de acord cu astfel de activități. Vă rog, cazurile punctuale să le lăsăm să le analizeze Parchetul”, a spus el.

Laurențiu Cazan a dat explicații și în cazul turiștilor israelieni bătuți: „Era o situație în care cei care atacau forțele de ordine, cei care au făcut acea baricadă, sunt și imagini în media, acționau în zona respectivă (...) Jandarmii au observat că, în momentul în care noi ne-am dus în zona respectivă, o parte dintre ei foloseau taxiurile ca să plece din acea zonă.”

Femeia jandarm agresata de protestatari, dar abandonata de colegi

"Fata, colega noastra nu-si mai aduce aminte de ce a cazut, ea mi-a spus ca nu stie daca a fost lovita sau daca s-a impiedicat. (...) Ei au fost loviti in mod direct, s-a dezechilibrat, a cazut, el s-a dus sa o ridice. (...) Cand asupra lor se aruncau cu fel si fel de obiecte, era greu sa observe la momentul respectiv ca cineva din dispozitivul acela a fost atacat intr-un asemenea mod brutal", a explicat comandantul jandarmilor din Piata Victoriei, de la inteventia violenta de vineri seara.

Laurentiu Cazan a povestit cum a ajuns un procuror militar in Piata Victoriei.

"Incepand cu ora 17 mi-a fost prezentat procurorul militar, am interactionat in mod direct cu el la fata locului, mi s-a prezentat ca fiind procuror militar.

Mi s-a spus ca e procuror militar, ca e de serviciu. A fost prezent la fata locului pana la terminarea misiunii, pana la 4 dimineata. A stat in zona Piata Victoriei, in zona unde au fost efectivele de jandarmerie. Din punctul meu de vedere, nu am avut nicio problema, am considerat ca e mai bine asa, sa fie un reprezentant al Parchetului Militar la fata locului, sa observe cu propriile simturi ce se intampla.

Procurorul a fost un om de foarte buna credinta", a declarat Laurentiu Cazan, adjunctul Serviciului de Ordine Publica al Jandarmeriei Capitalei, la TVR1.

Comandantul operațiunilor Jandarmeriei din Piața Victoriei susține, la fel ca Paraschiv, că în zona Springtime polițiștii au fost atacați de protestatari. Imaginile dovedesc contrariul

Maiorul Laurențiu Cazan, comandantul jandarmilor de la mitingul din 10 august din Piața Victoriei, a susținut joi, la TVR, că jandarmii au intrat în forță după ce au primit informații că poliția este agresată de protestatari în zona Springtime, de pe bulevardul Titulescu.

”Am fost informat referitor la acțiuni de vandalism în zona Muzeului Antipa. Ulterior, am primit un alt telefon că un alt magazin (Springtime – n. red.) este vandalizat de persoane violente. S-a acționat înițial cu efective din cadrul poliției. Am fost informat la 5 minute de șeful poliției că ei sunt încercuiți, că nu mai pot ieși din mașini, că le-a fost obturată vederea. Observam deja că este o migrare, o mobilitate mare (din partea instigatorilor – n. red.) asupra zonelor de interes.. la momentul respectiv aveam informații că sunt atacți (polițiștii – n. red.), că nu mai sunt lăsați să iasă din mulțime, că li s-a obturat vizibilitatea, că se exercită presiuni asupra lor (…) S-au dus în sprijinul lor (jandarmii – n. red.) pentru a-i scoate de acolo. de la primele momente am avut violențe asupra acestor colegi care s-au dus acolo în sprijin”, a susținut Laurențiu Cazan.

Imaginile transmise G4Media.ro de către cititori arată însă exact contrariul: în zonă, patru dube de poliție au încercat să traverseze mulțimea de protestatari cu girofarurile pornite, moment în care oamenii au început să scandeze ”fără violență” și ”înapoi”, iar mașinile, nemaiputând înainta, au început să se retragă. Când au văzut că poliția dă înapoi, manifestanții au început să aplaude și să scandeze ”PSD, muie PSD” și ”bravo!”. În imaginile filmate, mulțimea este pașnică și nu este surprins niciun act de violență la adresa forțelor de ordine.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…