VIDEO Așteptat cu surle și trâmbițe, raportul armatei americane despre OZN-uri este irelevant

VIDEO Așteptat cu surle și trâmbițe, raportul armatei americane despre OZN-uri este irelevant

Teoriile despre extratereştri vor continua cel mai probabil să se rostogolească în cultura populară, după ce mult aşteptatul raport al Pentagonului cu privire la OZN-uri nu a ajuns la nicio concluzie clară cu privire la originea acestora.

Echipa Pentagonului însărcinată cu investigarea Obiectelor Zburătoare Neidentificate (OZN) nu a putut găsi o explicaţie pentru cea mai mare parte a incidentelor în care piloţi ai armatei americane s-au confruntat cu astfel de obiecte.
 
Chiar dacă nu este exclusă o posibilă origine extraterestră, raportul accentuează că aceasta ipoteză este profund implauzibilă.
 
Raportul confirmă că fenomenele observate nu fac parte din nicio operaţiune cunoscută a armatei americane. Chiar dacă autorii raportului susţin că unele incidente pot fi rezultatul unor erori tehnologice de înregistrare, aceştia notează că majoritatea OZN-urilor „cel mai probabil reprezintă obiecte fizice” fiind înregistrare de senzori multipli.
 
Raportul a fost cerut de Congres, după de armata americană a raportat mai multe episoade în care diferite unităţi militare au văzut obiecte stranii pe cer. În august, Pentagonul a creat o echipă de investigaţie specială, cu misiunea de a „detecta, analiza şi cataloga” aceste întâlniri pentru a „înţelege natura şi originile” lor.
 
Autorii documentului susţin că nu există o explicaţie unică pentru aceste incidente şi oferă mai multe ipoteze posibile, printre care păsări, fenomene atmosferice şi programe militare secrete ale Washingtonului şi ale adversarilor săi. Raportul explică în mod clar  un singur incident din cele 144 catalogate începând cu 2004 şi nu exclude complet ipoteza că acestea ar avea o origine extraterestră.
 
În cazul obiectului identificat cu certitudine, raportul vorbeşte despre „un balon mare care se dezumfla”.
 
Curiozitatea în legătură cu aceste fenomene a crescut odată cu publicarea, anul trecut, a unor înregistrări video realizate de piloţi ai Marinei Militare în sunt arătat în timpul zborului cu astfel de obiecte neidentificate. O înregistrare datează din noiembrie 2004, iar celelalte două din ianuarie 2015. 
 
 
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…