VIDEO Baciu: Luna aceasta, vom primi de la Pfizer BioNTech peste 1,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID

VIDEO Baciu: Luna aceasta, vom primi de la Pfizer BioNTech peste 1,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID

România va recepţiona, în această lună, de la firma Pfizer BioNTech 1.518.660 de doze de vaccin anti-COVID, a informat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, vicepreşedinte al CNCAV.

"În legătură cu dozele care vor sosi în perioada următoare, ţinând cont şi de stocurile existente, în afară de dozele de la Moderna şi AstraZeneca, care sunt suspendate pentru săptămânile următoare, vom primi de la Pfizer BioNTech în luna septembrie 1.518.660 de doze. (...) Pentru dozele de vaccin produse de Johnson&Johnson calendarul de livrare este incert pentru moment, date fiind şi chestiuni legate de producţie", a declarat Baciu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

 El a amintit că a fost emisă o recomandare privind extinderea valabilităţii vaccinurilor produse de Pfizer BioNTech la nouă luni pentru o stocare la minus 80 de grade.

"Trei luni extensie faţă de şase luni, cât erau valabile până în acest moment, ceea ce permite o utilizare, sigur, mai îndelungată, dar şi un management mai eficient al stocurilor", a explicat secretarul de stat.

Potrivit acestuia, până la 13 septembrie, în România au fost recepţionate în total 18.522.449 de doze de vaccin: Pfizer BioNTech - 11.595.149, Moderna - 2.472.000, AstraZeneca - 3.374.000, Johnson&Johnson - 1.081.300 de doze. AGERPRES/(A - autor: Daniel Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…