VIDEO Barna nu exclude să aibă dosar penal la DNA: Furnizorii din perioada în care era consultant pentru mai multe proiecte cu fonduri europene au primit în ultimele zile solicitări și întrebări din partea Departamentului de luptă antifraudă (DLAF)

VIDEO Barna nu exclude să aibă dosar penal la DNA: Furnizorii din perioada în care era consultant pentru mai multe proiecte cu fonduri europene au primit în ultimele zile solicitări și întrebări din partea Departamentului de luptă antifraudă (DLAF)

Liderul USR, Dan Barna, spune că nu exclude să apară un dosar penal la DNA privind firma sa de consultanță, după dezvăluirile Rise Project.

Barna a declarat, pentru Europa Liberă, că furnizorii din perioada în care era consultant pentru mai multe proiecte cu fonduri europene au primit în ultimele zile solicitări și întrebări din partea Departamentului de luptă antifraudă (DLAF).
 
Direcția Antifraudă s-a autosesizat anul trecut și a început investigația în cazul firmei de consultanță a lui Dan Barna după dezvăluirile Rise Project.

Președintele USR a dezvăluit într-un interviu pentru Europa Liberă că furnizorii din perioada în care era consultant pentru mai multe proiecte cu fonduri europene au primit în ultimele zile solicitări și întrebări din partea Departamentului de luptă antifraudă (DLAF). Dan Barna se declară surprins că după campania prezidențială, moment în care subiectul a apărut în spațiul public, nu a fost contactat vreodată pentru a da explicații, iar subiectul reapare acum în campania pentru parlamentare. Interviul cu liderul USR va fi publicat integral mâine de Europa Liberă.

Dan Barna susține că pe numele său nu există nici un dosar la DNA până în acest moment. Rise Project a prezentat anul trecut cum au evoluat proiectele europene de care s-a ocupat liderul USR înainte de a intra în politică.

 

Departamentul de luptă antifraudă s-a autosesizat și a început o anchetă în acest caz la finele anului trecut.

Liderul USR crede că subiectul ar putea să reapară în timpul campaniei pentru parlamentare, deoarece în ultimele zile DLAF a adresat o serie de solicitări și întrebări către furnizorii săi din perioada de consultant pentru proiecte cu fonduri europene.

Probabil, va fi din nou un spectacol mediatic legat de asta. Nu aș fi surprinsă să văd că din nou se va mai inventa vreun dosar imaginar pentru a fi folosit doar în comunicare... Constat doar cu surpriză o suprapunere fix peste perioada campaniei electorale, ceea ce ridică semne de întrebare”, a declarat Dan Barna pentru Europa Liberă.

Acesta a precizat că proiectele sale au fost verificate la nivel european și că totul a fost în regulă. De asemenea, președintele USR a adăugat că nu a primit întrebări de la autoritățile statului despre acest subiect până acum.

Dan Barna lasă de înțeles că nu ar fi exclus ca în urma verificărilor DLAF să existe un dosar pe numele său la DNA.

Nu există un astfel de dosar, dacă se va întâmpla lucrul acesta toată lumea va trage concluziile necesare legate de acest calendar cel puțin bizar. După campania electorală, de la finalul campaniei electorale pentru prezidențiale, nu s-a mai întâmplat absolut nimic”, a spus președintele USR în interviul acordat Europei Libere. 

USR a criticat anul trecut faptul că Departamentul de Luptă Antifraudă, o instituție aflată în subordinea premierului, îl investighează pe Dan Barna.

DLAF a pornit investigația în trei proiecte din fonduri europene realizate de fosta firmă de consultanță a președintelui USR: „Punți comunitare”, SES-am Deschide-te!” și “Biblioteca bunelor practice, Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural”. Investigația DLAF s-a declanșat după publicarea materialului despre Dan Barna de Rise Project.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

3 Ultimele informații certe

4 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?

5 Un imbecil sinistru! Aceasta este adevărata față a PSD! Niște grohăitori în cloaca de prostie pe care au între…