VIDEO Băsescu, reacție de președinte după minciunile jigodiei de Corlățean despre Kovesi! Îl calcă-n picioare pe pesedist!

VIDEO Băsescu, reacție de președinte după minciunile jigodiei de Corlățean despre Kovesi! Îl calcă-n picioare pe pesedist!

Băsescu, reacție de președinte după minciunile jigodiei de Corlățean despre Kovesi! Îl calcă-n picioare pe pesedist!

Fostul ministru de tristă amintire al Justiţiei, pesedistul Titus Corlăţean, a declarat, miercuri, că în timpul mandatului său au existat presiuni din partea ambasadorilor Olandei şi SUA pentru numirea actualei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, la conducerea Direcției. Fostul ministru a adăugat că a fost sunat, în legătură cu acest subiect, inclusiv de fostul președinte Traian Băsescu. De la Cotroceni s-a sunat pe numărul aghiotantului lui Corlățean și ministrul a fost invitat, insistent, la o discuție, la Cotroceni. Pentru că a refuzat, fostul președinte a încercat să-i explice care ar fi procedura ideală pentru numirea procurorilor.

Traian Băsescu i-a dat replica lui Corlățean la Digi 24. „Are o gaură în creier, minte!”, a declarat fostul președinte al României.

 „Problema lui Corlățean e următoarea: la mine nu a îndrăznit niciodată să vină vreun ambasador să sprijin un om sau o firmă. Ambasadorii se duceau la cei pe care îi simțeau mai slabi de îngeri. Unul, care era ministru, spune că președintele a trimis prin intermediari. E o aberație! Eu nu am discutat vreodată cu Corlățean despre desemnarea procurorilor. Am vorbit doar cu Ponta, când a preluat portofoliul Justiției. E unul care are o gaură în creier când e vorba despre Băsescu și a pronunțat și numele meu. Corlățean minte! Propunerea lui Kovesi a făcut-o Ponta, nu Corlățean. El deținea mandatul Justiției, eu așa îmi aduc aminte, că a venit propunerea de la Ponta, nu mie, ci la CSM și de acolo, la mine.”, a spus Traian Băsescu la Digi 24.

Traian Băsescu, președinte PMP: Problema lui Corlățean în aceste afirmații este următoarea - la mine nu a îndrăznit niciodată vreun ambasador să vină, să-mi sugereze măcar, să sprijin un om, în acest caz pe Koveși, sau să sprijin vreo firmă. Evident că ambasadorii se duceau la cei care-i simțeau mai slabi de îngeri. La mine nu a îndrăznit nimeni să vină cu astfel de propuneri de persoane, sau propuneri legate de firme.

Înțeleg că unul care era ministru spune că la el președintele a trimis prin intermediari. E o aberație.

Tudor Mușat, jurnalist Digi24: L-ați sunat direct, domnule președinte?

Traian Băsescu: Eu n-am discutat niciodată cu Corlățean despre desemnarea procurorilor. Am discutat strict cu Ponta când preluase portofoliul Justiției. Niciodată nu am discutat sau trimis vreun intermediar la Corlățean.

Cred că fiind unul care o gaură în creier când e vorba de Băsescu, a simțit nevoia să pronunțe și numele meu.

Concluzie: În ceea ce mă privește, Corlățean minte.

Tudor Mușat: Din perspectiva dumneavoastră, subiectul numirii Laurei Codruța Kovesi la DNA era deja tranșat cu Victor Ponta? deci această presiune aparentă asupra lui Corlățean nu avea niciun sens, niciun obiect?

Traian Băsescu: Propunerea a făcut-o Ponta, nu Corlățean. Ce legătură avea una cu alta? Ponta deținea mandatul Justiției când s-a făcut propunerea. Eu așa îmi aduc aminte. Ponta a trimis propunerea CSM-ului și de la CSM a ajuns la mine.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro