Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

VIDEO Bogdan Aurescu, detalii INCREDIBILE despre întâlnirea Trump-Iohannis!

Bogdan Aurescu, detalii incredibile despre întâlnirea Trump-Iohannis! Demersurile pentru vizita preşedintelui Klaus Iohannis în Statele Unite au început încă din vara anului trecut, pentru că era clar că SUA vor avea un nou preşedinte şi o întâlnire a celor doi şefi de stat trebuia să aibă loc, a declarat luni, la Europa FM, consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu.

"Noi am început demersuri pentru o vizită a preşedintelui României în Statele Unite încă din vara anului trecut, pentru că era clar că în urma alegerilor din SUA va fi un nou preşedinte şi, prin urmare, foarte important, trebuia să aibă loc o întâlnire a preşedintelui României cu noul preşedinte al Statelor Unite", a precizat Aurescu, la Europa FM.

El a relatat că a existat şi o corespondenţă între Klaus Iohanns şi Donald Trump - pe care consilierul prezidenţial a calificat-o drept "foarte frumoasă" -  în care Trump afirmă că este bucuros să constate că parteneriatul strategic România - SUA "este puternic şi  vibrant".

Referindu-se la întrebările legate de persoanele care au facilitat această vizită, Bogdan Aurescu a precizat: "Preşedintele României şi Administraţia Prezidenţială au reuşit să obţină această vizită, cu toate componentele sale". La realizarea acestei vizite, au contribuit pe lângă echipa președintelui, și unii congresmeni americani, decorați de Klaus Iohannis la Washington dar și membri ai Comunității Evreiești din SUA.

Cât privește susținerea conferinței de presă de la Casa Albă, un lucru care se întâmplă doar cu ocazia unor vizite considerate foarte importante de Administrația Americană, ea a fost decisă de președintele Statelor Unite și echipa sa cu doar o zi înainte de discuțiile dintre cei doi lideri.

Consilierul președintelui pentru politică externă a explicat că la întâlnirea de la Casa Albă, la care a participat și secretarul pentru Comerț, Donald Trump a fost impresionat de faptul că peste o săptămână, la un forum dedicat atragerii investitorilor străini, aproape 30 de companii românești vor încerca să intre pe piața americană. Este vorba de companii din domeniul IT , energie și nu numai. Iar la toamnă, oameni de afaceri americani vor veni din nou, la București.

Bogdan Aurescu a povestit şi căcă Donald Trump era foarte bine informat despre creşterea economică din România şi a îndemnat firmele americane să investească în ţara noastră.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Infractorul, huiduit la sfârșitul discursului său din Congresul PES: "Afară cu corupţii!"

2 Rareș Bogdan / „Nu aș vrea să mă întâlnesc cu ticălosul de Tudorel Toader în următoarea perioadă!”

3 ALERTĂ Noi scumpiri la gaze și energie de la 1 martie, în urma măsurilor PSD

4 Râma udemeristă recunoaște că e și curvă: "În politică ne asociem cu cine putem şi nu cu cine am dori"

5 Astăzi e ultima șansă, oameni buni! Mihai Șora: Ne vedem în Piața Victoriei: câtă frunză, câtă iarbă, toate fi…

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta