VIDEO Cîţu: Numărul de paturi la ATI în Bucureşti va fi suplimentat; MS şi DSU lucrează pentru asigurarea a 1.600 de paturi ATI

VIDEO Cîţu: Numărul de paturi la ATI în Bucureşti va fi suplimentat; MS şi DSU lucrează pentru asigurarea a 1.600 de paturi ATI

Premierul Florin Cîţu a declarat că a avut, vineri, discuţii cu ministrul Vlad Voiculescu şi cu şeful DSU, Raed Arafat, în urma cărora a reieşit că în următoarele zile numărul de paturi la ATI în Bucureşti va fi suplimentat cu 10-12, iar în paralel Ministerul Sănătăţii şi DSU lucrează la un plan de asigurare a unui număr total de 1.600 de paturi la ATI.

"Sunt sigur că există un plan, el va fi prezentat. Am avut o discuţie şi cu ministrul Sănătăţii şi cu domnul Raed Arafat, vom avea câteva întâlniri în acest weekend pentru a evalua situaţia şi să vedem exact elementele care pot fi adăugate în perioada următoare. Vom vedea, aştept Ministerul Sănătăţii să ne spună despre ce se întâmplă la Craiova, nu ştiu exact situaţia, dar, repet, eu am spus că trebuie să facem o inspecţie în fiecare spital, zilnic, să vedem exact situaţia reală a paturilor şi cu siguranţă Ministerul Sănătăţii va prezenta planul pentru această perioadă în zilele următoare", a afirmat Florin Cîţu, vineri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.


El a răspuns astfel întrebat despre o situaţie petrecută la Craiova, potrivit căreia un pacient infectat cu coronavirus şi-a pierdut viaţa în aşteptarea ocupării unui pat la ATI şi dacă există un plan pentru suplimentarea paturilor ATI la nivel naţional.

Premierul a punctat că informaţiile potrivit cărora "zeci de pacienţi sunt în aşteptarea unui pat la ATI" trebuie verificate.

"Aş vrea să verificăm aceste informaţii, pentru că eu am mai trecut şi anul trecut prin această perioadă, printr-o perioadă de...erau două valuri, ştiţi foarte bine, şi multe dintre informaţii nu erau verificate, dar, repet, Ministerul Sănătăţii, sigur, se ocupă în acest moment de suplimentarea paturilor pentru ATI ", a spus Cîţu.

Întrebat despre numărul mare, înregistrat vineri, al persoanelor internate la ATI şi despre lipsa paturilor la ATI în Bucureşti, premierul a afirmat: " În acest moment, tot personalul Ministerului Sănătăţii, cei de la DSU şi aşa mai departe (...) duc la îndeplinire obiectivele pe care le-am spus săptămâna trecută".

"Este nevoie de 1.600 de paturi. Din discuţia pe care am avut-o cu domnul Arafat a reieşit că se va suplimenta numărul de paturi, 10-12 în următoarele zile în Bucureşti, deci există soluţii pe termen scurt şi acum se caută şi soluţii pentru termen lung pentru a ajunge la cele 1.600 de paturi, ţinta pe care am cerut-o de la Ministerul Sănătăţii săptămâna trecută. Sunt sigur că vom ajunge la acel obiectiv în curând. Este urgent acest lucru. Nici nu trebuie să dai un termen-limită. Lucrurile trebuie să se întâmple foarte urgent, pentru că vedeţi că avem nevoie de paturi ATI", a mai declarat premierul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...