VIDEO Coldea detonează BOMBA: SRI e aproape în imposibilitatea de a lucra pe spionaj și trădare!

VIDEO Coldea detonează BOMBA: SRI e aproape în imposibilitatea de a lucra pe spionaj și trădare!

Anularea protocoalelor Serviciului Român de Informaţii pune în pericol securitatea României. Este concluzia fostului adjunct al Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, la finalul unei noi audieri la Comisia de control, audiere care a durat aproape 7 ore. SRI este acum în imposibilitatea de a acţiona în cazul unor infracţiuni precum spionajul, trădarea şi chiar terorismul, a explicat generalul în rezervă. La final, acesta i-a atacat pe cei care au acuzat existenţa protocoalelor între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul General comparându-i cu personajul biblic Iuda Iscarioteanul, cel care l-a trădat pe Mântuitorul Iisus Hristos.

Coldea a spus că problematica cooperarii în baza unor protocoale este o practică internațională, inclusiv a nivelul UE și NATO, și că nu se poate coopera instituțional fără un protocol. Acestea aveau un caracter tehnic, funcționau limitativ tocmai pentru a garanta legalitatea, a spus fostul adjunct al șefului SRI.

„Astăzi, urmare a acestui asalt fără precedent asupra problematicii cooperării cu Ministerul Public, pentru realizarea atribuțiilor pe care serviciul le are, inclusiv în ceea ce privește decizia CCR, serviciul este în imposibilitatea de a lucra pe baza unui protocol în ceea ce privește infracțiunile la adresa securității naționale, cum ar fi spionajul și trădarea, parțial și terorismul. Astăzi nu avem protocoale. Cum acționăm pentru a proteja interesele României și ale aliaților noștri, în situația unor probleme pe aceste zone deosebit de sensibile?”, a spus Coldea după ce a fost audiat timp de peste șapte ore în comisia pentru controlul SRI din Parlament.

„Aș vrea ca, luați de valul retoricii, să nu pierdem lucruri importante. Vulnerabilitatea este exploatabilă și cineva o va face, dacă nu acoperim această vulnerabilitate. Trebuie să vedem care sunt soluțiile clare pentru a remedia acest lcuru. Nu sunt foarte multe. Ce ar trebui să comunicăm spionilor și trădătorilor, că nu avem protocoale și să stea puțin, să nu se implice în activități până nu rezolvăm problema protocoalelor? Să facem o procedură transparentă, să știe și spionii și trădătorii să își ajusteze măsurile? Sau avem și posibilitatea unor măsuri adecvate, la standarde euroatlantice, pentru a reuși să gestionăm cu succes, așa cum am făcut până acum, amenințările la adresa securității naționale”, a continuat el.

„Am oferit detalii legate de o serie de acțiuni din activitățile mele și relațiile cu anumite persoane. Am reluat subiectul protocoalelor de cooperare. Am reitarat că problematica cooperării în baza unor protocoale este o practică internațională. Nu există altă practică în lume. Subliniez că, în mod concret, se coopera conform competențelor legale ale ambelor părți. Nu am cunoștință ca ofițeri SRI să fi întocmit un singur act de urmărire penală. Am supus atenției comisiei faptul că astăzi, urmare acestui asalt fără precedent, pentru realizarea atribuțiilor pe care Serviciul le mai are, este în imposibilitatea de a mai lucra în baza unui protocol privind infracțiunile împotriva siguranței naționale. Nu mai avem protocoale. Cum mai acționăm pentru a contracara astfel de probleme? Reamintesc tuturor că vulnerabilitatea are o singură caracteristică: este exploatabilă. Trebuie să vedem care sunt soluțiile clare pentru a remedia aceste lucruri. Ar trebui să comunicăm spionilor și trădătorilor că nu mai avem protocoale și să nu se mai implice în astfel de activități?”, a spus Florian Coldea.

„Referitor la aspectele vehiculate în spațiul public, am prezentat detaliat cum am acționat și în toate împrejurările. Am convenit să revenim. Fake stories încearcă să ia locul realității. Vă asigur că nu pot prejudicia un adevăr: SRI și-a făcut treaba, iar ofițerii SRI și-au îndeplinit misiunea cu respectarea legii. Cu toți cei cu care am colaborat, interesele României au fost corect apărate, în cooperare cu alte instituții. Aș vrea să reamintesc și de un celebru personaj biblic, care a trădat pentru 30 de arginiți. Și ce dacă ulterior l-au apucat remușcările? Răul nu a putut fi reparat. Unii practică astăzi același lucru cu interesele statului român. Par să își facă un titlu de glorie din asta, afectând instituții democratice și capacități fundamentale de apărare ale țării, dar nu vor sfârși bine” a încheiat Florian Coldea.

Știre în curs de actualizare


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia