VIDEO Coronavirusul lovește din nou China! Priviți ce se întâmplă la Beijing, oameni buni! Peste 300.000 de suspecți doar într-un district!

VIDEO Coronavirusul lovește din nou China! Priviți ce se întâmplă la Beijing, oameni buni! Peste 300.000 de suspecți doar într-un district!

Funcționarii Partidului Comunist din China au declarat că datele mari au fost utilizate pentru a detecta 360.000 de persoane riscante: Piața Xinfadi din districtul Fengtai, Piața Est Yuquan din districtul Haidian și Piața de legume din Guangtao Tiantao Honglian din districtul Xicheng au fost închise, iar comunitățile din jur au adoptat măsuri de gestionare închise, relatează  epochtimes china .

Tang Jingyuan, comentatorul pentru afaceri curente, a declarat pentru Epoch Times că Beijingul este inima regimului comunist chinez, iar autoritățile vor să folosească așa-numitele „măsuri precise de prevenire și control”, care sunt diferite de modelul precedent de oraș închis la dimensiune, în Wuhan, prin date mari și investigații la scară largă în zonele locale. În principal datorită statutului special al Beijingului. Autoritățile se tem că răspândirea epidemiei de la Beijing va avea un impact imens asupra regimului lor.

Profesorul Yang Zhanqiu de la Institutul de Virologie al Centrului Medical al Universității Wuhan a declarat într-un interviu acordat presei Lu că Beijing Xinfadi a avut 79 de cazuri diagnosticate în primele 4 zile de la focar, ceea ce indică faptul că infectivitatea cu virus din Beijing Xinfadi ar putea fi mai puternică decât Wuhan.

区、北京六建、嘉德公寓、百朗园、十一院、二院全部封闭。

小区封闭 不让居民下楼、外卖进不来

记者致电国防大学2号院和玉泉东市场的周边居民。邻近的银行支行值班人员表示,该行已关闭超过3天了,“现在确实是有点恐怖,银行毕竟是窗口,人来人往,之前谁也不知道谁从哪来的。”该值班人员说,“2号院封了,玉泉东附近十几个小区也都封了”,她的同事有人就住在附近小区,小区封了之后,根本不让(居民)下楼。“我们今天值班,都不允许点外卖,今天只能喝水度日。”

中科院高能所的一位值班人员也说,日前全员都去接受检查核酸,“目前该小区进行封闭管理,快递、外卖全都进不来,要进来小区,必须到居委会登记。”

玉泉东市场附近某招待所的值班人员表示,这次小区封得很突然,市场出现确诊病例后,“官方是在那天(13日)封闭完了以后,到了晚上才告诉我们已经封住了”。

一家北京知名餐饮店的服务员说,“整片都关了,所有饭馆,包括麦当劳都关闭,2院号都封了。”“街道说核酸检查完就可营业,但是现在还不知道,具体等通知”,现在疫情紧张,“我们都想回老家,但是河北也不让我们回去了”。

大数据、全面检测 小区封闭化整为零

北京新发地疫情爆发以来,当局出台“出现确诊病例,小区封闭式管理”模式,只要出现一例病例,整个周边小区就封闭管理。

Sectoarele pentru carne şi fructe de mare din piața angro de alimente din Beijing sunt grav contaminate cu noul coronavirus

China a descoperit că sectoarele pentru carne şi fructe de mare ale pieţii angro de alimente din Beijing sunt grav contaminate cu noul coronavirus şi suspectează că temperatura scăzută şi umiditatea ridicată ar fi putut contribui la acest lucru, au declarat joi oficiali citaţi de Reuters, transmite  News.ro .

Raportul preliminar a fost publicat în timp ce autorităţile din Beijing impun restricţii după creşterea numărului de cazuri de COVID-19 în ultima săptămână, care are legătură cu uriaşul centru alimentar Xinfad, care reuneşte depozite şi săli comerciale pe o suprafaţă echivalentă cu 160 de terenuri de fotbal.

În ultimul focar s-au infectat peste 100 de oameni, provocând temeri legate de o contagiune mai largă în China.

Între pacienţii care lucrează la piaţa Xinfadi, majoritatea servesc la standurile de fructe de mare şi produse acvatice, urmaţi de cei din sectorul de carne de vită şi de berbec. Pacienţii din piaţa de fructe de mare au prezentat simptome mai devreme decât ceilalţi, a declarat joi Wu Zunyou, epidemiolog şef la centrul Chinez pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Temperaturile scăzute şi umiditatea ridicată favorizeză supravieţuirea virusului, acestea putând fi explicaţia pentru faptul că pieţele de fructe de mare sunt surse ale epidemiilor, potrivit unei evaluări preliminarii, a spus Wu, avertizând că sunt necesare noi investigaţii.

China a oprit în această săptămână importurile de somon din Europa, pe fondul temerilor că ar putea avea legătură cu epidemia recentă din Beijing.

Oficiali din domeniul sănătăţii au avertizat împotriva consumului de somon crud, după ce virusul a fost descoperit pe blaturile unde este porţionat somonul importat, cu toate că originea epidemiei nu este cunoscută.

Standardele scăzute de igienă din pieţele angro de alimente şi vulnerabilităţile din lanţul de aprovizionare trebuie rezolvate urgent, a afirmat în această săptămână un organism central al Partidului Comunist.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”