VIDEO Cum arată acum lucrările rămase la autostrada deschisă anul trecut în prag de alegeri

VIDEO Cum arată acum lucrările rămase la autostrada deschisă anul trecut în prag de alegeri

Pe 3 decembrie 2020, cu doar trei zile înainte de alegerile parlamentare, traficul rutier era deschis pe un tronson de autostradă din Transilvania care trebuia să fi fost gata deja de patru ani. Dar lucrările la A10 Sebeș-Turda Lotul 1, cu o lungime de 17 km, nu erau finalizate, traficul rutier a fost deschis cu restricții, iar cele două noduri rutiere din capete au fost doar pe jumătate terminate. Acum, la aproape șase luni după, constructorul încă e pe șantier și lucrează în special la nodurile de la Alba Iulia și de la Sebeș.

Inaugurarea din decembrie, dinaintea alegerilor, a venit atunci după un hei-rup electoral în care constructorul a lucrat în două săptămâni cât n-a făcut-o un an întreg, grăbind proceduri și lucrând în multiple ture, inclusiv noaptea, precum și în paralel la mai multe obiective.

„Aveam varianta să o dăm în trafic acum și să o folosim acum, sau să o deschidem în aprilie. Eu am trimis acolo o echipă de siguranță circulație, nu am fi dat în trafic dacă era vreun pericol. Nu are legătură cu alegerile. Antreprenorul s-a organizat”, a declarat Mariana Ioniță, directoarea de la Compania de Autostrăzi într-un interviu acordat HotNews.ro în decembrie.

„Nodul Alba Iulia Nord va fi finalizat în aprilie mai, cel mai târziu. Depinde și de Aktor (n.r. constructorul de pe lotul adiacent), dacă ei termină în iunie, va fi gata în iunie”, spunea atunci șefa de la Drumuri.

Autostrada A10, Nodul de la Alba Iulia Nord - lucrări aproape de finalizare

 

În imagini realizate din dronă, filmate recent, se observă cum constructorul se apropie de finalizarea lucrărilor la nodul de la Alba Iulia Nord, făcând posibilă o deschidere completă a circulației prin nod în săptămânile ce urmează.
 
În perioada asta constructorul se concentrează pe hidroizolația și, ulterior, pe asfaltarea pasajului rămas restanță peste calea ferată, în paralel cu pasajul pe care s-a deschis circulația pe câte un sens.---

Autostrada A10, Nodul de la Sebeș - Pași mici spre finalizarea pasajelor care să asigure legătura directă cu autostrada A1

Cât privește complexul nod rutier de la Sebeș, acolo unde A10 se intersectează nu doar cu autostrada A1, ci și cu DN1, lucrările în continuare se concentrează pe finalizarea pasajelor de legătură.

Cel mai în urmă dintre acestea, pasajul principal de legătură A10 cu A1, se află la faza de suprabetonare, pe când la celelalte pasaje, precum și alte câteva porțiuni, constructorul deja a trecut la partea de asfaltare. Și aici momentul de finalizare a lucrărilor nu pare a fi foarte îndepărtat.

Odată finalizat, traficul rutier între A10 și A1 se va desfășura mult mai fluent, vehiculele nefiind nevoite să mai treacă prin giratoriile de legătură DN1-A1.

---
 
Autostrada A10 Sebeș - Turda
 
Lotul 1 - 17 km - de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului (km 0+000 – km 17+000)
 
Constructor: Impresa Pizzarotti
Valoare: 541.73 mil lei (fără TVA)
Contract: semnat în 2014
Lucrări începute: decembrie 2014
Stadiu fizic / stadiu financiar (mai 2021): 95% / 90,4%
 
SURSA: HotNews.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

2 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

3 Așa o fi?

4 Numai în Ro se poate întâmpla așa ceva! Cică asta fura curent și are plângere penală!

5 Deputata AUR Anamaria Gavrilă a demisionat din partid!