VIDEO Dancă: Guvernul a adoptat, în formă finală, OUG pentru modificarea Programului IMM Invest

VIDEO Dancă: Guvernul a adoptat, în formă finală, OUG pentru modificarea Programului IMM Invest

Guvernul a adoptat, în formă finală, ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Programului IMM Invest, a anunţat, luni, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, la Palatul Victoria.

"După primirea tuturor avizelor necesare şi preluarea observaţiilor primite în cadrul acestor avize, a fost adoptată ordonanţa de urgenţă în formă finală pentru modificarea Programului IMM Invest. Astfel, a fost majorat plafonul de garanţii de la 15 miliarde de lei la 20 de miliarde de lei, perioada ajutorului de stat sub forma dobânzii subvenţionate 100% în cadrul acestor credite pentru capital de lucru şi investiţii a fost modificată la o perioadă standard pentru toţi beneficiarii din cadrul acestui program, respectiv opt luni de zile de la data acordării creditului", a precizat Dancă.



El a adăugat că o altă modificare "importantă" vizează accesul IMM-urilor la credite pentru capital de lucru în aceleaşi condiţii de garanţii de stat şi cu dobândă subvenţionată de stat, respectiv majorarea plafonului pentru acest tip de credite la 5 milioane de lei, de la 1 milion de lei. "Practic, IMM-urile vor putea accesa şi această facilitate de credit pentru capital de lucru până la 5 milioane de lei", a explicat Ionel Dancă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...