VIDEO Descoperirea care poate scăpa omenirea de COVID-19?

VIDEO Descoperirea care poate scăpa omenirea de COVID-19?

Pandemia COVID-19 a produs până astăzi, 3 septembrie 2021, peste 4.560.000 de morți la nivel mondial, ea neputând fi eradicată, deși au trecut 20 de luni de la apariție.

Acum, cercetătorii din Brazilia au descoperit că veninul de viperă al speciei locale ar putea ucide virusul SARS CoV-2, fără a dăuna oamenilor.

Oamenii de știință au observat că o moleculă din veninul șarpelui jararacussu a inhibat reproducerea coronavirusului în celulele maimuțelor, un posibil prim pas spre obținerea unui medicament care să combată pandemia, potrivit Reuters .

”Am putut demonstra că această componentă a veninului de șarpe a fost capabilă să inhibe o proteină foarte importantă a virusului”, a spus Rafael Guido, profesor la Universitatea din Sao Paolo, Brazilia și autorul studiului.

Molecula este o peptidă sau un lanț de aminoacizi care se poate lega la o enzimă a coronaviruslui, numită PLPro, care este vitală pentru reproducerea virusului, fără a distruge alte celule.

”Suntem prudenți cu privire la oamenii care vor pleca la vânătoare de jararacussu în Brazilia, crezând că vor salva lumea. Dar, nu veninul în sine va vindeca coronavirusul”, a declarat Giuseppe Puorto, expert care conduce cercetările la Institutul Butantan din Sao Paolo.

Experții vor evalua în continuare eficiența diferitelor doze ale moleculei și dacă acestea vor fi capabile să prevină pătrunderea virusului în celule, se arată într-un comunicat al Universității de Stat din sao Paolo, implicată în cercetare .

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

4 Mădălina Ghenea și punct

5 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?