VIDEO Femeile din Daghestan îi aleargă pe polițiști, la un miting anti-mobilizare. Putin a trimis Garda Națională

VIDEO Femeile din Daghestan îi aleargă pe polițiști, la un miting anti-mobilizare. Putin a trimis Garda Națională

Confruntări între poliție și protestatarii care se opun mobilizării în regiunea Daghestan, din sudul Rusiei, au avut loc duminică. Oamenii nemulțumiți au ieșit în stradă în capitala Makhachkala și în alte localități. Polițiștii au tras focuri de armă pentru a dispersa protestatarii, printre care femei și copii.

Prima mobilizare militară a Rusiei după cel de-al Doilea Război Mondial, anunțată miercuri de Putin, a declanșat proteste în zeci de orașe din întreaga țară. Furia oamenilor pare să fie mai mare în regiunile minoritare etnice sărace, cum ar fi Daghestan, o regiune cu o populație majoritar musulmană, situată pe malul Mării Caspice, în nordul muntos al Caucazului, scrie Reuters.

Zeci de videoclipuri postate pe rețelele sociale au arătat duminică confruntări cu poliția în capitala regională Makhachkala, în timp ce protestatarii strigau „nu războiului”.

Un videoclip a arătat un grup de femei alungând un ofițer de poliție, în timp ce mai multe clipuri au arătat ciocniri violente, în timp ce poliția aresta protestatari.

Alte imagini publicate pe rețelele sociale arată o mulțime de oameni dispersată cu focuri de armă de polițiști, după ce zeci de protestatari dintr-un sat din Daghestan au blocat un drum important în semn de protest împotriva oficialilor care ar fi chemat peste 100 de bărbați din sat, cu o populație de 8.000 de locuitori, pentru serviciul militar

Potrivit ultimelor imagini publicate pe rețelele sociale, în capitala Makhachkala, unde au continuat protestele, a fost adusă Garda Națională.

Daghestanul este una dintre regiunile cu cei mai mulți morți în războiul din Ucraina. Potrivit BBC Russia, au murit cel puțin 301 de soldați din Daghestan - cel mai mult din oricare dintre regiunile rusești și de peste 10 ori numărul deceselor de la Moscova, care are o populație de cinci ori mai mare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa