VIDEO Fiu de avocat, ginere de polițist/„Dacă era om de rând era arestat“/Şoferul care a omorât sâmbătă un bărbat pe trecere avea permisul reţinut pentru părăsirea locului accidentului

VIDEO Fiu de avocat, ginere de polițist/„Dacă era om de rând era arestat“/Şoferul care a omorât sâmbătă un bărbat pe trecere avea permisul reţinut pentru părăsirea locului accidentului

Tânărul care a lovit cu maşina, sâmbătă, 21 august 2021, în municipiul Slatina, un bărbat care traversa strada pe trecerea pentru pietoni avea permisul reţinut şi circula cu dovadă obţinută de la procuror, dezvăluie Adevărul .

Şoferul Claudiu Bădiţă (25 ani) a lovit sâmbătă, 21 august 2021, pe strada Cireaşov din Slatina, un bărbat de 68 ani, din Bucureşti, care traversa strada pe trecerea pentru pietoni.

Pe imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum maşina se apropie cu viteză şi pietonul nu are nicio şansă, deşi grăbeşte pasul.

Autovehiculul care circula din sens opus oprise la trecerea pentru pietoni, tânărul şofer, în schimb, nici măcar n-a schiţat o urmă de frânare sau de evitare a impactului, semn că, cel mai probabil, nu l-a văzut pe bărbatul care se angajase în traversarea străzii.

Viteza cu care tânărul circula în localitate este estimată de şoferii care au văzut imaginile la peste 80 km/h, însă urmează să fie stabilită cu exactitate în urma cercetărilor şi expertizelor din dosar.

„Fiu de avocat, de aici deducem că o să scape ieftin“

Şoferul, care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, circula în baza unei dovezi obţinute de la procuror. Lui Bădiţă poliţiştii îi reţinuseră permisul de conducere, eliberându-i dovadă fără drept de a conduce, în urma unui accident produs în 2019, tot în Slatina, de la care a fugit imediat după ce a lovit victima.

La câteva zile însă a obţinut de la procurorul care ancheta cazul de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului dovadă pentru a putea circula. Legislaţia care reglementează situaţiile apărute pe perioada stării de urgenţă şi ulterior a stării de alertă l-a avantajat, astfel că de anul trecut nu a mai fost obligat să revină lunar la procuror pentru reînnoirea respectivei dovezi.

Este de menţionat că în urma accidentului produs ieri nu s-a dispus nicio măsură preventivă în cazul său. Cei care au văzut pe reţelele sociale imaginile cu momentul impactului fatal sunt scandalizaţi şi se tem că şoferul ar putea scăpa nepedepsit. „Criminal - fiu de avocat, de aici deducem că o să scape ieftin, deja s-a dat ştirea falsa ca vinovatul este pietonul...“, este unul dintre comentarii.

„Puşcărie!!!! Ăştia care merg ca nişte dobitoci şi-au luat permise pe bani, să stea la răcoare cât mai mult timp, omoară oameni nevinovaţi, dar la noi în România se poate orice!“, este un alt comentariu un alt comentator aduce în discuţie relaţiile de rudenie ale şoferului.

„Am înţeles că şoferul este ginerele lui Coman ( n.r. - Mircea Coman, un poliţist cercetat în „lotul“ poliţiştilor de la Rutieră surprinşi cu doi ani în urmă, în flagrant, luând mită de la şoferi) de la Circulaţie“, spune cineva, iar răspunsul nu întârzie: „În cazul de faţă nu o să facă nici o zi de puşcărie, doar e ginere de poliţist de rutiera, dacă era un om de rând, era arestat de la faţa locului, şi vreo 5, 7 ani de puşcărie. Cazuri din acestea se muşamalizează repede, mortul cu groapa lui şi şoferul fără o zi de puşcărie, ba chiar îl vezi prin trafic a doua zi...“.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /