VIDEO Focuri de armă la Moscova. Un membru FSB a fost ucis/Presa rusă anunță trei morți.

VIDEO Focuri de armă la Moscova. Un membru FSB a fost ucis/Presa rusă anunță trei morți.

Un schimb de focuri a avut loc joi în apropiere de sediul serviciului secret rusesc (FSB), în Moscova, au anunțat agențiile rusești, care precizează că mai multe persoane au fost rănite iar atacatorul "neutralizat", scrie AFP.
----------------------

Ora 19:32 Ministerul Sănătății anunță că 5 persoane au fost rănite în incident (Interfax, Reuters)

Ora 19:31 O explozie a fost auzită în centrul Moscovei, în apropiere de sediul FSB, potrivit unui martor citat de Reuters

Ora 19:13 FSB a anunțat că unul dintre angajații săi a fost ucis.

"Un necunoscut a deschis focul în apropiere de strada Bolșaia Lubianka Nr. 12, există răniți", a transmis agenția Ria Novosti, care citează FSB.

"Suspectul (...) a fost neutralizat, identificarea este în curs", arată sursa citată. Termenul "neutralizat" înseamnă în general în jargonul rusesc că atacatorul a fost ucis.

Ziariști AFP prezenți la locul incidentului au auzit un foc de armă în jurul orei 17,15 GMT (19,15 ora locală) iar forțele de ordine au ordonat presei și trecătorilor să se îndepărteze.

Cartierul a fost închis de poliție.

Incidentul a intervenit la câteva ore după sfârșitul marii conferințe anuale de presă a președintelui Vladimir Putin. Potrivit agenției RIA Novosti, președintele a participat ulterior la o ceremonie în onoarea forțelor de ordine.

Focurile de armă au avut loc în apropierea cartierului general al FSB, serviciul federal de securitate, unul dintre moștenitorii KGB-ului sovietic, în plin centrul al Moscovei, la zece minute de mers pe jos de Piața Roșie și de Kremlin.

Vladimir Putin a condus FSB între 1998-1999 și avea biroul în această clădire.

Un martor interogat de AFP a spus că a văzut un polițist "care părea mort".

Rusia a fost teatrul a numeroase atentate în anii 2000, în legătură cu războiul din Cecenia împotriva partizanilor independenței și apoi a rebeliunii islamiste care a însângerat Caucazul de Nord.

În 2010, un dublu atentat sinucigaș a avut loc în metroul din Moscova. Una dintre explozii a avut loc în stația de metrou Lubianka, în imediata apropiere a sediului FSB.

Ziarul Izvestia, care citează o sursă neidentificată, a vorbit despre morți în cadrul forțelor de ordine.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...