VIDEO Ford livrează 50 de maşini Ford Transit special echipate pentru Poliţia de Frontieră

VIDEO Ford livrează 50 de maşini Ford Transit special echipate pentru Poliţia de Frontieră

Ford România, prin intermediul dealerului său Ţiriac Auto, are în curs de livrare 50 de unităţi Transit AWD către Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră din România, potrivit unui comunicat remis, vineri, AGERPRES.


Vineri, în cadrul unui eveniment special găzduit la Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti de către Excelenţa Sa, Adrian Zuckerman, şi în prezenţa premierului României, Ludovic Orban, au fost prezentate trei unităţi ARTEMIS-RO pe bază de Ford Transit din lotul în curs de livrare către Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, parte a unui proiect complex care a început în urmă cu aproape doi ani.

Proiectul este rezultatul unei colaborări strânse între inginerii Ford care au lucrat la adaptarea modelului, dealerul Ford-Transit Center Ţiriac Auto şi compania Pro Optica pentru integrarea modelului Ford Transit în structura complexă a proiectului pentru Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

"Acest proiect este încă o dovadă a lucrului eficient în echipă şi suntem bineînţeles deosebit de mândri pentru modul în care el a fost gestionat. Modelul Transit a fost şi rămâne alegerea perfectă pentru segmentul său, fiind un produs iconic pentru marca Ford, apreciat atât în România cât şi în Europa. Ne dorim să vedem cât mai multe modele Ford, nu doar în flotele entităţilor private, dar şi la cele ale statului, cu atât mai mult cu cât producem la Craiova unele dintre cele mai apreciate şi avansate SUV-uri ale momentului", a declarat Cristian Prichea, Director General, Compania Naţională de Vânzări Ford, citat în comunicat.

La rândul său, ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, şi-a exprimat bucuria că Ford, un lider mondial de anvergură în tehnologia auto, a fost ales pentru a furniza vehiculele sale inovatoare către instituţiile de ordine publică şi siguranţă din României.

"Poliţia de frontieră română este un partener esenţial al guvernului Statelor Unite ale Americii în combaterea infracţiunilor transnaţionale, iar noile caracteristice ale acestor vehicule vor face operaţiunile lor viitoare mult mai eficiente", a mai afirmat Zuckerman.

''Proiectul "Autospecială de supraveghere cu termoviziune'' se referă la livrarea a 50 de produse către Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră din România. Contractul a fost semnat în urma câştigării de către PRO OPTICA a unei licitaţii internaţionale deschise organizată de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră din România.

Produsul a fost construit urmărind cerinţele formulate de specialiştii din domeniul tehnic şi operaţional ai beneficiarului. Proiectul de amenajare, sistemul optronic de supraveghere cu cameră termală, calculatorul şi aplicaţia software de supraveghere şi lucru cu hărţile sunt concepute şi realizate în România de către Pro Optica S.A. Autovehiculul de bază şi display-urile militare sunt produse ale companiilor americane Ford şi respectiv Vartech.

Produsul a parcurs toate verificările de pre-recepţie şi până astăzi au fost recepţionate un număr de 16 produse, care au intrat deja în serviciu/misiune.

Cele 50 de unităţi Ford Transit sunt propulsate de motorul EcoBlue 2.0 170 CP şi echipate cu sistemul de Tracţiune Integrală Inteligentă ce oferă performanţă îmbunătăţită în condiţii dificile de utilizare. Atunci când este cuplat, sistemul creşte automat cuplul transmis roţilor cu cea mai mare aderenţă. Acest sistem este potrivit pentru serviciile de salvare şi pentru companiile care lucrează frecvent pe teren accidentat.

Motorul diesel Ford EcoBlue 170CP (125 kW) dezvoltă un cuplu impresionant de 405Nm, iar posibilităţile de transport a încărcăturilor mari şi economia de combustibil îl fac potrivit pentru condiţiile speciale de utilizare.

Gama de motoare Ford EcoBlue îmbunătăţite ale noului Transit respectă cele mai stricte standarde de emisii Euro 6.2. Vehiculele diesel sunt prevăzute cu un filtru de particule care reţine în proporţie de peste 99% particulele solide din gazul de eşapament şi cu sistemul de reducere catalitică selectivă care foloseşte AdBlue pentru a transforma emisiile din gazul de eşapament în azot şi apă.

În primele opt luni ale acestui an, conform datelor oferite de către DRPCIV, Ford continuă să rămână lider de piaţă pentru vehiculele comerciale, cu o cotă de piaţă de 14.65% şi un număr de 2000 de vehicule comerciale înmatriculate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...