VIDEO Fostul șef al MI6, dezvăluiri despre culisele luptelor de putere din jurul lui Putin

VIDEO Fostul șef al MI6, dezvăluiri despre culisele luptelor de putere din jurul lui Putin

Fostul șef al Serviciului Secret MI6 al Marii Britanii, Sir Richard Dearlove a vorbit despre președintele Rusiei Vladimir Putin, într-un episod al podcastului One Decision la Londra, de joi, 11 august 2022.

El a spus că domnia liderului de la Kremlin asupra Rusiei se va încheia, potrivit scenariilor care se vehiculează în spatele ușilor închise, fie din cauza sănătății sale, fie prin intervenția unui alt grup de interese, care îl va înlătura de la putere.

Dearlove a subliniat faptul că Putin nu va părăsi postul prezidențial și, în cele din urmă, se va bucura de o ”pensionare luxoasă”, în ciuda bogăției masive, pe care unii cred că a acumulat-o, potrivit Newsweek .

Bill Browder, CEO al firmei Hermitage Capital Management, a declarat în Comitetul juridic al Senatului din Statele Unite în 2017, că el crede că averea lui Vladimir Putin s-ar situa la valoarea de 200 de miliarde de dolari.

”La fel ca mulți dictatori mari, mă întreb dacă Putin se va bucura vreodată de beneficiile sau roadele câștigurilor sale dubios obținute. A făcut o greșeală îngrozitoare în privința Ucrainei.

Care va fi sfârșitul este greu de prezis, dar Putin va ajunge într-un final neplăcut”, a spus fostul director al Serviciului de Informații Externe MI6.

Zvonurile legate de sănătatea precară a lui Putin au crescut de la începutul invaziei din Ucraina, deși Kremlinul a negat în mod repetat astfel de informații apărute în spațiul public.

Au existat informații pe rețelele de socializare dar și de la experți, că se vehiculează un posibil succesor al lui Vladimir Putin. Serviciile Secrete din Ucraina au susținut că elitele ruse plănuiesc să-l înlăture de la putere și să-l înlocuiască cu directorul Serviciului Federal de Securitate, Alexander Bortninov.

În schimb, Sir Richard Dearlove a spus că, dacă sănătatea lui Putin se agravează, el crede că succesorul de la Kremlin va fi în mod cert Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

Cu toate astea, Putin, în vârstă de 69 de ani, nu pare pregătit să-și încheie în mod voluntar președinția în curând. El a semnat o lege în 2021, care i-ar permite să rămână la putere, pentru încă două mandate, până în anul 2036.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Qatar, țara în care pierzi 1.000 de dolari și iei banii înapoi a doua zi: Reportaj cu un caz aproape ireal

2 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

3 Ce conținea sticluța din care a băut Simona Halep la US Open, când a fost prinsă dopată

4 „M-a pupat pe gură, m-a lins pe faţă, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziţia lui”

5 Foarte interesante amănunte!