VIDEO Furtuna Harvey a lovit Houston cu cele mai devastatoare inundații din istoria celui de-al patrulea cel mai populat oraș american, iar ploile sunt departe de final

Inundatii catastrofale provocate de furtuna tropicala Harvey au lovit duminica Houston, fortand locuitorii celui de-al patrulea cel mai populat oras american sa fuga cu barcile sau sa se puna la adapost in asteptarea unor alte cateva zile cu ploi “fara precedent”, informeaza Reuters.

Harvey a ajuns vineri la tarm ca cel mai puternic uragan care a lovit Texasul in peste 50 de ani si a ucis cel putin doua persoane.

Bilantul deceselor este asteptat sa creasca in conditiile in care furtuna declanseaza cresteri ale mareii si tornade, iar parti din regiune sunt pe cale sa se confrunte cu intr-o saptamana cu o cantitate de ploi ce este consemnata de obicei intr-un intreg an.

Furtuna a transformat soselele in rauri si a provocat o inundatie de peste un metru pe unele strazi din cauza ca raurile si canalele au iesit din matca lor.

Peste 66 de centimetri de ploaie au cazut in parti din Houston in ultimele 48 de ore, iar serviciul meteo spune ca mai urmeaza si altele.

Harvey a lovit in inima industriei petroliere si de gaz a tarii, fortand companiile sa inchida mai multe rafinarii si sa evacueze platformele off-shore apropiate de tarm. Indundatiile au redus cu 11% capacitatea de rafinare a SUA si au taiat un sfert din productia petroliera din Golful Mexic.

“Ceea ce vedem este cea mai devastatoare inundatie inregistrata vreodata in Houston. Se consemneaza niveluri de ploi fara precedent”, a spus Steve Bowen, meteorolog sef la firma de reasigurare Aon Benfield.

Precipitatiile totale ar putea atinge 127 de centimetri in unele zone de coasta din Texas pana la sfarsitul saptamanii, cantitatea medie pentru un an intreg.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi! / Ciolacu, singurul invitat la Ambasada Franței care nu a purtat mască de protecție

2 Rareş Bogdan pune degetul pe rană: „Vom asista la infectări în masă și asta din cauza incoerenței și inconștie…

3 Cică imaginile acestea ar fi de azi-noapte, din Senatul României

4 „Eu o să fiu acela care o să te îngroape lângă un porc într-un mormânt de piatră! / Un dement se angajează să-l …

5 Prostul politicii românești este plagiator, hotărâre definitivă a Curții Supreme!