VIDEO Imagini înfiorătoare!/Atacul fostului şef al Poliţiei Locale Oradea asupra soţiei a fost surprins de camerele de supraveghere

VIDEO Imagini înfiorătoare!/Atacul fostului şef al Poliţiei Locale Oradea asupra soţiei a fost surprins de camerele de supraveghere

Camerele de supraveghere au surprins atacul fostului şef al Poliţiei Locale Oradea, Kover Paul, asupra soţiei sale, din înregistrare reieşind că în apropierea celor doi s-au aflat mai mulţi martori, inclusiv un taximetrist, fără însă ca vreunul să intervină.

Cei doi se aflau într-un autoturism oprit în spatele unui taximetru, în faţa unui bloc iar din înregistrare se vede cum femeia şi atacatorul său coboară şi fug până în faţa taximetrului, unde bărbatul o atacă pe femeie, iar şoferul din taxi ignoră scena, trecând în marşarier şi dând în spate. 
Femeia cade pe jos, iar Kover stă aplecat peste ea, apoi o abandonează şi dă să plece. Face câţiva paşi spre trotuarul din faţa blocului unde se întoarce şi, văzând că victima se ridică, se întoarce la ea. Femeia reuşeşte să fugă spre taximetru, însă şoferul porneşte maşina şi pleacă, ocolindu-i pe ce doi. 
Kover îşi fugăreşte, apoi, victima, prin parcare, iar apoi şi pe treptele de intrare în bloc, unde reuşeşte să o prindă, chiar lângă uşă. Femeia cade iar bărbatul îngenunchiază în faţa ei, cu spatele la cameră. După câteva zeci de secunde, timp în care femeia cade pe spate, se ridică în fund şi se ghemuieşte lângă balustradă, bărbatul se ridică, ia un obiect de pe jos şi coboară scările, spre trotuar. 
Când îşi întoarce capul îşi vede soţia ridicându-se şi încearcă să o prindă, însă uşa blocului se deschide iar victima reuşeşte să intre. 
Abia atunci, abandonează şi porneşte, pe trotuar, cu cuţitul în mână.

La spital

Întregul atac a durat mai puţin de un minut şi, cu toate că în zonă s-au aflat mai multe persoane – unii ieşind din bloc, alţii aflaţi în maşini ori trecând prin parcare - nu a intervenit şi nici nu a sunat nimeni să ceară ajutorul poliţiştilor. Primul apel la 112 s-a înregistrat la ora 18.11 minute, deci după plecarea atacatorului, iar echipajele medicale şi cele ale Poliţiei Naţionale au ajuns la faţa locului după încă 5-10 minute. 
Din fericire, victima sângerosului atac, o femeie în vârstă de 45 ani şi mamă a doi copii, a scăpat cu viaţă, datorită intervenţiei rapide a medicilor SMURD, care i-au acordat primul ajutor şi au transportat-o repede la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din Spitalul clinic judeţean Oradea. 
„Pacienta a fost internată în Secţia de Terapie Intensivă şi a fost operată. Este stabilă şi conştientă”, a declarat, luni, şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea. 
Paul Kover a fost prins după 5 ore de căutări. S-a ascuns la demisolul unui bloc proaspăt construit, situat la circa 300 de metri de locul atacului, unde a fost zărit, însă, de paznici, care au sunat la 112, anunţând că au un intrus. Când a fost găsit, bărbatul era plin de sânge şi tremura, fiind transportat tot la UPU Oradea, pentru investigaţii medicale. Se automutilase, spun medicii, care au numărat pe corpul lui peste 20 de înţepături şi tăieturi de cuţit, însă toate superficiale. 

Audiere amânată

Pentru siguranţă, însă, Kover a rămas internat, pentru supraveghere iar din acest motiv, procuroarea Bianca Vulcan de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cea care coordonează ancheta în caz, a amânat audierea lui. 
Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de prim-procurorul adjunct Gligor Sabău, în caz s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor, "constând în aceea că în data de 10 ianuarie, în jurul orei 18.00, în timp ce se afla pe strada Oneştilor, pe fondul unei stări conflictuale vechi, autorul i-a aplicat victimei în varstă de 46 ani mai multe lovituri cu un corp tăietor înţepător în zona abdomenului şi a toracelui". 
În ceea ce privește şefii poliţistului local, aceştia se declară şocaţi de cele întâmplate, pretinzând că acesta nu a avut niciodată probleme de comportament la locul de muncă. Fost director adjunct al Poliţiei Comunitare iar apoi şi director, Kover a fost concediat după reorganizarea instituţiei însă a deschis proces împotriva Primăriei, obţinând în instanţă reîncadrarea sa. El a revenit în Poliţie ca şef Birou Disciplina în Construcţii şi Protecţia Mediului, funcţie pe care ulterior a pierdut-o, tot ca urmare a unei reorganizări, iar în prezent este poliţist local.
Acasă, în schimb, bărbatul era departe de a fi soţul model. Vecinii i-au auzit certându-se în mai multe rânduri iar în luna ianuarie a anului trecut, soţia lui a ajuns să solicite ordin de protecţie împotriva lui iar apoi şi divorţul. La cea din urmă cerere, a renunţat, însă, câteva luni mai târziu, alegând să se separe, doar, în fapt. SURSA: Adevărul
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Milionarul Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională pentru că este de negăsit după condamnarea definitiv…