VIDEO În ce limbă or fi vorbit?/Un comandant ucrainean de tancuri a sunat la producătorul rus să se plângă de calitatea vehiculelor capturate

VIDEO În ce limbă or fi vorbit?/Un comandant ucrainean de tancuri a sunat la producătorul rus să se plângă de calitatea vehiculelor capturate

Un comandant ucrainean de tancuri a sunat la o fabrică din Rusia care produce tancuri T-72 pentru a se plânge de numeroasele probleme pe care le are cu vehiculul capturat de unitatea sa de la armata rusă, relatează Business Insider .

Tanc T-72B3 al armatei ruseFoto: RIA Novosti / Sputnik / Profimedia Images

Ofițerul care folosește indicativul „Kochevnik” a sunat la serviciul de asistență tehnică al producătorului Uralvagonzavod, cu sediul în orașul Nijni Taghil din regiunea Sverdlovsk pentru a se plânge de numeroasele probleme pe care le-au identificat ucrainenii la un tanc rusesc T-72B3 capturat.

Printre acestea se numără faptul că tancul pierde ulei, compresoarele sale nu funcționează și mecanismul de rotire electrică a turelei se defectează constant, forțând echipajul vehiculului de luptă să o rotească manual, cu ajutorul unei manivele.

„Sunt comandantul unui grup blindat și problema este că pur și simplu nu îl putem opera”, s-a plâns militarul ucrainean, potrivit unei traduceri făcute de Forbes .

Comandantul ucrainean ar fi vorbit cu un director al fabricii ruse de armament

Reclamația acestuia a fost preluată de un angajat al Uralvagonzavod care s-a prezentat drept Aleksander Anatolevici și care nu a părut să își dea seama că vorbește cu un soldat ucrainean.

El i-a dat asigurări lui Kochevnik că va ridica problemele semnalate la următoarea ședință a Uralvagonzavod care va avea loc marți și că va cere lămuriri și de la compania din orașul Celeabinsk care produce separat motoarele pentru aceste tancuri.

Tancul T-72B3 este cel mai modern din această gamă care a intrat în serviciul forțelor armate sovietice în 1973. Ucrainenii au arătat încă din luna iunie a anului trecut un astfel de vehicul de luptă pe care l-au capturat.

După cum relatează Forbes, Kochevnik a sunat apoi o persoană despre care a spus că Andrei Abakumov, unul dintre directorii Uralvagonzavod care are numărul de telefon de serviciu publicat pe site-ul companiei.

Nici acesta nu a părut să își dea seama că vorbește cu un militar ucrainean și i-a cerut lui Kochevnik să detalieze toate problemele tehnice identificate cu tancul într-un mesaj pe WhatsApp.

Forbes notează de asemenea că, deși este evident că ofițerul ucrainean îi „trollează” pe ruși, nemulțumirile sale legate de tanc sunt reale.

Armata ucraineană a capturat peste 80 de tancuri T-72B3

Deși Kochevnik nu a precizat când a intrat unitatea sa în posesia tancului capturat, site-ul independent Oryx notează că forțele ruse au pierdut de la începerea războiului 342 de tancuri T-72B3, 85 dintre acestea fiind capturate de ucraineni.

Kochevnik și-a dezvăluit identitatea ambilor bărbați la sfârșitul conversației telefonice.

„Uitați, sunt comandantul grupului blindat K-2. Acesta este al doilea batalion mecanizat al Brigăzii 54 Mecanizate a Ucrainei. Faceți aceste tancuri mai bune să le putem opera mai ușor când mai luăm mai multe dintre aceste tancuri ca trofee ale noastre”, i-a spus el lui Anatolevici.

„De acord? Vă mulțumim foarte mult. Aveți grijă de voi. Slavă Ucrainei!”, a încheiat el.

Potrivit Oryx, site-ul independent care monitorizează pierderile suferite de ambele armate care luptă în Ucraina, armata rusă a pierdut două treimi din efectivele de tancuri pe care le avea la dispoziție înainte de declanșarea „operațiunii militare speciale” anul trecut.


Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți, ca să vedeți pe mâinile cui a ajuns România!

2 „Parcă am fi coafeze” / Profesoară, oripilată de cadourile pe care le fac părinții de Sărbători

3 Apropo de războiul din Ucraina, sâmbătă seara, în Târgul de Crăciun din București aveai senzația că ești la Kiev...

4 Cine este interlopul român care l-a transformat pe polițistul care îl păzea în propriul angajat. Apoi, l-a turnat

5 Președintele Bulgariei / Condițiile Austriei pentru primirea României și Bulgariei în „Air Schengen”, inacceptabile