VIDEO În loc să facă poc a făcut pârț!/Priviți, o rachetă rusească de croazieră se prăbuşeşte la câteva zeci de metri de distrugătorul care o lansase

VIDEO În loc să facă poc a făcut pârț!/Priviți, o rachetă rusească de croazieră se prăbuşeşte la câteva zeci de metri de distrugătorul care o lansase

Imagini de la o lansare de rachetă eşuată a Armatei ruse au fost publicate pe internet. Din înregistrare se vede cum o racheta de croazieră Kalibr este lansată de pe un distrugător rus, începe să se rotească incontrolabil şi se prăbuşeşte în apă, la câteva zeci de metri de navă.

Imaginile arată că racheta se desface la un moment dat în două secţiuni, partea inferioară care conţine şi motorul continuând să funcţioneze sub apă timp de câteva secunde.

Potrivit The Drive, imaginile par a fi filmate chiar de Armata rusă, dar ele au fost publicate pe internet prin intermediul reţelei Telegram, ceea ce duce cu gândul că ar fi vorba despre o scurgere de informaţii.
Data testului ratat nu este cunoscută, dar distrugătorul Mareşal Şapoşnikov, care l-a efectuat, a revenit recent în flota Kremlinului din Pacific, după ce a fost modernizat, inclusiv în ceea ce priveşte capacitatea de a lansa rachete de tip Kalibr.
Postul TV al armatei ruse a publicat pe 27 aprilie 2021 imagini ale unei lansări de rachetă reuşite, care a avut cu ocazia manevrelor militare ale flotei Pacificului, desfăşurate în Marea Japoniei. la începutul lunii aprilie.
Kalibr este o rachetă de croazieră subsonică utilizată pentru lovirea ţintelor terestre, are o rază de acţiune de maximum 2.500 de kilometri. Acest model de racheta a fost folosit în premieră în luptă în octombrie 2015 când flota rusă din Marea Caspică a lansat Kalibr pentru a lovi ţinte în Siria.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA