VIDEO Iohannis: Naţiunile puternice ţin la alegeri democratice chiar şi în condiţii de criză

VIDEO Iohannis: Naţiunile puternice ţin la alegeri democratice chiar şi în condiţii de criză

Naţiunile puternice ţin la alegeri democratice chiar şi în condiţii de criză, a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis, la începutul şedinţei de Guvern.

El s-a referit la alegerile parlamentare, programate în România pe data de 6 decembrie, şi a dat drept exemplu scrutinul prezidenţial desfăşurat recent în Statele Unite ale Americii, în contextul pandemiei de COVID-19."Există multe discuţii în spaţiul public despre oportunitatea organizării alegerilor în pandemie. Eu vă spun foarte clar: democraţia nu poate fi pusă în paranteză. Democraţia trebuie garantată şi democraţia se garantează prin alegeri, prin alegeri libere şi naţiunile puternice ţin la alegeri democratice, chiar şi în condiţii de criză", a punctat şeful statului.

Klaus Iohannis a vorbit, în acest sens, despre "democraţiile consolidate".

"Acolo să ne uităm, la democraţiile consolidate, cu tradiţii vechi, când vrem să vedem cum se gestionează alegeri pe timp de criză. În Statele Unite, alegerile au avut loc în condiţiile în care au aproape 100.000 de cazuri noi în fiecare zi şi totuşi alegerile s-au organizat şi au avut o prezenţă record", a arătat el, subliniind că americanii au respectat, în acest context, regulile sanitare.

Mai mult, preşedintele a dat exemplul alegerilor din SUA "în noiembrie 1944, în plin război". "Au ţinut să facă alegeri, fiindcă aşa trebuie în democraţie", a detaliat Iohannis. Potrivit şefului statului, "aşa fac naţiunile puternice şi naţiunea română este o naţiune puternică".

"Vom trece împreună peste această criză", a conchis preşedintele.

Iohannis a spus că, la parlamentare, campania electorală va fi una în "condiţii foarte speciale, foarte stricte". "Urmează votul. Vă invit, domnule prim-ministru, onoraţi membri ai Guvernului, să vă implicaţi total pentru a garanta organizarea în cele mai bune condiţii a alegerilor şi în condiţii de siguranţă sanitară", s-a adresat preşedintele membrilor Executivului. AGERPRES

Sursa foto: www.presidency.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații certe

2 Zvon...

3 Așa o fi?

4 Zvon...

5 Așa o fi?