VIDEO Kovesi s-a prezentat vineri dimineața la secția 18 poliție în cadrul controlului judiciar

VIDEO Kovesi s-a prezentat vineri dimineața la secția 18 poliție în cadrul controlului judiciar

Laura Codruța Kovesi s-a prezentat, vineri dimineață, la sediul Secției 18 de Poliție din Capitală, pentru a semna pentru controlul judiciar sub care a fost plasată de procurorii de la Secția de anchetare a magistraților în dosarul privind repatrierea lui Nicolae Popa, transmite Mediafax.  ”Sunt un procuror care a reușit să inspire teamă celor care vor să fure liniștiți în România”, a declarat Kovesi la ieșirea din secția de poliție. Fosta șefă DNA a spus că îi este ”foarte clar” că ce s-a întâmplat în ultimele luni are legătură cu procedura de numire a procurorului-șef european, încercându-se numirea ei ”prin orice mijloc”. ”Este evident că sunt parte a unei campanii de hărțuire, de indimidare”, a declarat Kovesi, adăugând că această campanie este și un semnal pentru colegii ei din magistratură. 

Ce a spus Kovesi la ieșire:

Declarațiile Laurei Codruța Kovesi la ieșirea de la poliție: 

Nu am voie să vorbesc despre această măsură preventivă. În urma evaluării comisiei tehnice am ieșit pe primul loc, au loc negocieri între Parlament și Consiliu, vom vedea dacă tot ce s-a întâmplat va afecta această procedură. Se încearcă prin orice mijloace oprirea mea de a ocupa această funcție.

Este evident că sunt parte a unei campanii de hărțuire, de intimidare. Sunt foarte convinsă că judecătorii și procurorii nu se vor lăsa intimidați
Respect decizia care a fost luată ieri de procuror, nu o să comentez ce o să fac în cadrul măsurii pentru că nu am voie

Sunt un procuror care timp de 24 de ani si-a făcut treaba, care a dovedit că în activitatea sa s-a luptat cu corupția în mod eficient și care a reeușit să inspire teama celor care au vrut să fure
vă rog să îmi spuneți hotărâri judecătorești definitive prin care s-a constatat că am făcut abuzuri
în niciun control derulat de Inspecția Judiciară la serviciile teritoriale ale DNA nu s-a consemnat că sunt probleme

Procentul de achitări în dosarele făcute de DNA în ultimii cinci ani a fost între 10 și 13%.

Procentul de o treime care este vehiculat este o minciună

Este clar că dreptul meu la exprimare este afectat.

Modificările care s-au vechiculat și pe care le-am văzut în divese proiecte cu siguranță că nu sunt oportune. Ele nu sunt date ca un instrument util, ci ca anumite persoane să scape de răspundere penală.

Fosta șefă DNA s-a prezentat la Secția 18 de Poliție pentru controlul judiciar sub care a fost plasată în dosarul privind repatrierea lui Nicolae Popa, în care Kovesi este acuzată de mai multe fapte. De asemenea, Kovesi are mai multe interdicții, între care: nu va mai lucra la Parchetul General, nu va mai da declarații în fața presei cu privire la dosarele în care este vizată și nu va părăsi țara.

La intrarea în sediul poliției, Kovesi nu a dat declarații.

Fosta șefă DNA este, în prezent, procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi a fost plasată, joi, sub control judiciar de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

Potrivit surselor, lui Kovesi i s-a comunicat că are calitatea de inculpat în acest dosar.
Totodată, fosta șefă a DNA va avea obligația de a se prezenta la poliție, în cazul său fiind vorba de Secția 18 din Capitală.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”