VIDEO Ministrul Apărării: Recrutarea resursei umane în Armată, afectată de situația demografică și concurența din sectorul civil

VIDEO Ministrul Apărării: Recrutarea resursei umane în Armată, afectată de situația demografică și concurența din sectorul civil

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a afirmat, marți, că recrutarea resursei umane profesionalizate în Armată e afectată, în primul rând, de deteriorarea situației demografice, de schimbările produse în profilul aptitudinal-motivațional al tinerilor și de concurența impusă de sectorul civil.

"Atragerea și recrutarea unei resurse umane valoroase reprezintă un domeniu strategic cu impact puternic atât asupra capacității de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate, cât și a pregătirii populației și teritoriului pentru apărare. (...) Utilizarea spațiului virtual ca mediu de promovare a profesiei militare, deși este la început, are premisele unei abordări de succes, ceea ce justifică dezvoltarea sa în continuare", a adăugat ministrul Leș, la bilanțul MApN pe anul 2016.

El a precizat că evoluția în cariera militară, în mod planificat și pe criteriul performanței profesionale, rămâne un obiectiv fundamental al MApN.

Gabriel Leș a mai spus că în 2017 creșterea capacității operaționale a forțelor armate va rămâne un obiectiv important, urmărind continuarea procesului de dezvoltare, adaptare și transformare a capabilităților Armatei.

"De asemenea, vom urmări implementarea unui management optim al resurselor de apărare pentru optimizarea raportului între structurile combatante și cele de comandament sau administrative și asigurarea unui echilibru corect între funcțiile de militar și civil, precum și între funcțiile combatante și cele de asigurare sau comandament. Ne dorim, totodată, ca începând cu anul 2017 să asigurăm o proporție echilibrată între cheltuielile destinate înzestrării și cele destinate asigurării de bunuri și servicii și personalului, astfel încât să se atingă un echilibru corect, conform modelelor din spațiul NATO", a declarat Gabriel Leș.

AGERPRES/(A — autor: Cătălin Alexandru, editor: Georgiana Tănăsescu, Imagine: Cătălin Soci, redactor video: Marilena Gheorghiță, grafician: Andrei Șerban, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …