VIDEO Ministrul Câciu anunţă un deficit de 1,23% din PIB, în scădere cu 0,5 puncte procentuale faţă de 2021

VIDEO Ministrul Câciu anunţă un deficit de 1,23% din PIB, în scădere cu 0,5 puncte procentuale faţă de 2021

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a transmis miercuri că în primele patru luni ale anului s-a înregistrat un deficit de 1,23% din PIB, în scădere cu 0,5 puncte procentuale faţă de anul anterior.



"Astăzi am anunţat în cadrul Guvernului rezultatele execuţiei bugetare la patru luni, o execuţie care va fi publicată astăzi, cel târziu mâine dimineaţă, pe site-ul Ministerului de Finanţe. Avem un deficit de 1,23% din PIB, în scădere cu 0,5 puncte procentuale faţă de anul trecut şi într-o scădere nominală cu 4,2 miliarde de lei, făcută această consolidare fiscală pe seama creşterii colectării veniturilor, care sunt în creştere cu 22% faţă de anul trecut, o creştere a veniturilor fiscale cu 23% faţă de anul trecut şi într-o gestionare mai bună, mai eficientă a cheltuielilor bugetare, care au un trend de creştere mai mic decât cel programat", a arătat el, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria. AGERPRES/(A - autor: Irinela Vişan, editor: Florin Marin, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria