VIDEO Momentul în care o rachetă iraniană lovește avionul ucrainean

VIDEO Momentul în care o rachetă iraniană lovește avionul ucrainean

Iranul a doborât avionul de pasageri ucrainean prăbușit ieri la Teheran, a spus premierul Canadei, Justin Trudeau, într-o conferință de presă. Momentul în care rachetele sol-aer au interceptat avionul a fost filmat de un martor ocular.

În imaginile sunt distribuite pe rețelele de socializare se vede un obiect luminos care loveste un altul și urmează o explozie. Imaginile nu au fost verificate independent deocamdată.

Impactul a fost surprins și de o cameră de supraveghere:

Iranian Students News Agency, o televiziune de stat cu circuit închis, a publicat un videoclip în care ar fi surprinsă aeronava ucraineană, aparent în flăcări, înainte de a fi lovită de o rachetă, după care a urmat o explozie luminoasă la impactul cu pământul.

New York Times a identificat un alt videoclip care arăta prăbușirea dintr-un unghi diferit.

Avionul ucrainean prăbușit în Iran a fost lovit de o rachetă antiaeriană iraniană, au relatat CBS News și Newsweek, care citează oficiali ai Pentagonului și un oficial irakian. Avionul Boeing 737-800 a fost, cel mai probabil, doborât de o rachetă model Tor-M1 („SA-15 Gauntlet”, conform terminologiei NATO).


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia