VIDEO „Nimic nu face procesul de votare mai „corect” decât doi ceceni bărboși cu mitraliere”

VIDEO „Nimic nu face procesul de votare mai „corect” decât doi ceceni bărboși cu mitraliere”

Pe rețelele sociale au apărut imagini, surprinse de o cameră de supraveghere de la un apartament din orașul Energodar, regiunea Zaporojie, aflată sub controlul trupelor ruse și în care se desfășoară în aceste zile un pseudo-referendum care vizează anexarea la Rusia. În imagini se observă trei „civili”, cel mai probabil funcționari responsabil cu procesul de votare, însoțiți de doi bărbați înarmați, care bat la uși pentru a-i determina pe localnici să „voteze”.

„Nimic nu face procesul de votare mai corect decât doi ceceni bărboși cu mitraliere. Ciudat că nimeni nu are curaj să le deschidă ușa”, se arată într-o postare publicată pe Twitter care însoțește înregistrarea video.

În imagini se observă cum respectivii „funcționari” bat la ușă dar, în cele din urmă, sunt nevoiție să plece, după ce nimeni nu le deschide.

Armata rusă ocupă în prezent circa 73% din teritoriul regiunii Zaporojie, restul de 27% fiind sub controlul regimului de la Kiev.

Kievul i-a ameninţat deja pe organizatorii aşa-numitelor referendumuri că vor fi puşi sub acuzare pentru înaltă trădare. În plus, acceptarea paşapoartelor ruseşti, în special de către angajaţii administraţiei de stat, este pasibilă de pedeapsă.

Pe 19 septembrie, Camerele Publice ale Republicilor Populare Donețk și Lugansk au făcut apel la liderii celor două autoproclamate republici să organizeze imediat referendumuri în scopul unirii cu Rusia.

A doua zi, autoritățile din Donețk și Lugansk au anunțat că referendumurile vor avea loc de pe 23 septembrie până pe 27 septembrie. Pe 20 seprembrie, administrațiile din regiunile Herson și Zaporojie au anunțat planuri de a organiza referendumuri la aceeași dată.

Încercările Ucrainei de a recupera Donbasul, precum şi regiunile Zaporojie şi Herson dupa intrarea lor în componenţa Rusiei în urma referendumurilor, vor fi considerate atacuri împotriva Rusiei, în conformitate cu Constituţia rusă, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Interfax. Astfel, odată ce aceste regiuni vor fi recunoscute ca parte a Rusiei, ele vor fi protejate la fel ca şi alte teritorii ruseşti, a spus Peskov.

Procedura de încorporare a teritoriilor ucrainene Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie în componenţa Rusiei, în cazul unui sprijin popular la referendumurile respective, va fi efectuată „rapid”, a mai spus Dmitri Peskov.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...