VIDEO Niște ratați! Eșec total al „organelor” în cazul luării de ostatici soldată cu două crime/Sub ochii lor, soția criminalului făcea ce-ar fi trebuit să facă ei!

VIDEO Niște ratați! Eșec total al „organelor” în cazul luării de ostatici soldată cu două crime/Sub ochii lor, soția criminalului făcea ce-ar fi trebuit să facă ei!

Informații de culise obținute de Ziarul de Bacău în cazul luării de ostatici și dublei crime de la Onești indică o lipsă de colaborare între instituțiile de forță, ceea ce a permis producerea tragediei. Negocierile cu agresorul au durat mai multe ore, dar, pentru că situația nu ar fi fost tratată de la început cu seriozitate, nu s-a acționat la timp și, când s-a luat totuși decizia, s-a intervenit cu mijloace neadecvate.

FOTO: Balconul apartamentului unde un bărbat din Oneşti a sechestrat, luni, doi muncitori care lucrau la renovarea locuinţei şi apoi i-a înjunghiat mortal

În acest moment, sunt foarte multe neclarități despre intervenția eșuată, de la Onești, unde un sexagenar a omorât doi ostatici mult mai tineri ca el, într-un apartament. Potrivit unor surse din interior, șeful operațiunii, al cărui nume nu am reușit să-l aflăm, ar fi fost prea „relaxat”, nu și-a imaginat că situația poate degenera într-o tragedie.

Intervenția s-a făcut tardiv, pentru că șeful operațiunii i-ar fi împiedicat pe polițiști să o facă. Deși pe posturile centrale de televiziune se fac speculații despre faptul că s-ar fi impus intervenția Brigăzii Antitero a SRI, adevărul este că asemenea trupe există doar la unitatea centrală a Serviciului.

Comandantul operațiunii de la Onești ar fi putut apela însă la Detașamentul Antitero de la Gruparea de Jandarmi, care are echipamentul necesar pentru astfel de intervenții.

La fața locului, acționa însă cu mare „succes” chiar soția agresorului. Ea a jucat, se pare, un rol decisiv, pentru că își informa soțul despre toate mișcările pe care le fac la sol polițiștii. După producerea crimelor, ea a fost imediat încătușată și dusă la poliție.

Nu e clar nici de ce nu s-a apelat la un lunetist de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (S.A.S). Acesta ar fi putut încerca să anihileze de la distanță agresorul și să salveze viețile celor doi muncitori.

De asemenea, pe lângă faptul că nu au fost chemați jandarmii, ar fi putut fi solicitați cei de la serviciul pirotehnic de la SRI Bacău. Teoretic, ei ar fi putut arunca rapid în aer ușa de la intrarea în apartamentul unde au avut loc crimele. În lipsa lor, ușa – metalică și cu sistem de închidere sus, jos și lateral – a fost doborâtă foarte greu, chiar dacă s-a intervenit cu un berbec. De altfel, autorul luării de ostatici se baricadase în apartament.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a preluat cauza. Cercetarea la locul tragediei este realizată de compartimentul Omoruri, din Serviciul Investigații Criminale.

„Având în vedere evenimentul tragic din județul Bacău (…) conducerea Poliției Române a dispus ca o echipă de specialiști, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliție Florentin Brăcea, să se deplaseze de urgență în județul Bacău, pentru a verifica modul de intervenție la eveniment. Din echipa de verificare fac parte chestor de poliție Alexandru Scurtu, directorul S.I.A.S.-I.G.P.R. și comisar-șef de poliție Anton Cristian Gheorghe, director adjunct al D.I.C.-I.G.P.R. La finalizarea verificărilor, în funcție de rezultatul acestora, se vor dispune măsurile legale care se impun” – a informat luni seară Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Cine e criminalul de la Onești

Potrivit unupetrotus.ro , Moroșan Gheorghe, de 68 de ani, din Onești, este bărbatul care i-a omorât pe cei doi muncitori care lucrau în fostul său apartament, pierdut în instanță.

La 11.48, chiar Moroșan Gheorghe a sesizat poliția despre faptul că a luat ostatici doi oameni și că dacă nu i se rezolvă solicitările, îi va înjunghia.

Soția bărbatului, în vârstă de 68 de ani, care lucra la societatea care deținea apartamentul, a fost reținută pentru 24 de ore de polițiști, fiind acuzată de complicitate la sechestrare de persoane.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...