VIDEO Orban: CCR a arătat că nu vrea să existe dreptate în sistemul de pensionare

VIDEO Orban: CCR a arătat că nu vrea să existe dreptate în sistemul de pensionare

Premierul Ludovic Orban afirmă că, prin decizia referitoare la legea privind pensiile speciale, Curtea Constituţională a arătat că "nu vrea să existe dreptate în sistemul de pensionare".



"În ceea ce priveşte decizia legată de neconstituţionalitatea legii iniţiate de PNL, care a reglementat desfiinţarea pensiilor speciale, şi prin această decizie Curtea Constituţională a arătat că nu vrea să existe dreptate în sistemul de pensionare, că urmăreşte să menţină un sistem privilegiat de calcul al pensiilor pentru categorii care de-a lungul timpului au beneficiat de diferite legi speciale, care a permis un calcul al pensiei diferit de calculul pensiei pe baza principiului contributivităţii", a declarat Orban, în cadrul unei conferinţe de presă, la Academia Tehnică Militară.

Premierul a adăugat că PNL a susţinut constant necesitatea ca principiul contributivităţii "să stea la baza calculului pensiei" şi că singura excepţie susţinută de liberali o reprezintă pensiile de serviciu ale cadrelor militare. Orban a susţinut că judecătorii Curţii Constituţionale sunt "în vădit conflict de interese" pe acest subiect, întrucât "ei înşişi sunt beneficiari ai pensiilor speciale".

"Din păcate, acest nou demers de a încerca să punem ordine în sistemul de pensii a fost zădărnicit de o Curte Constituţională care conţine oameni care nici măcar nu ar trebui şi nu ar avea dreptul să judece astfel de sesizări, pentru că ei înşişi sunt beneficiari de pensii speciale şi se află într-un vădit conflict de interese", a spus Orban.

Orban a menţionat că PNL aşteaptă motivarea CCR şi va încerca să refacă legea, ţinând cont de observaţiile Curţii Constituţionale, "dar cu acelaşi obiectiv, de a readuce într-un sistem de contributivitate pensiile".

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, miercuri, sesizările Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Avocatului Poporului asupra Legii privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu şi indemnizaţiile pentru limită de vârstă, precum şi pentru reglementarea unor măsuri în domeniul pensiilor ocupaţionale, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CCR. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...