VIDEO Pîslaru: Ordonanța privind salarizarea a fost elaborată în mai puțin de 24 de ore; nu sunt eu autorul

Ordonanța privind salarizarea a fost elaborată în mai puțin de 24 de ore de către Ministerul Muncii împreună cu Ministrul Finanțelor Publice, care au validat niște cifre, a declarat, marți, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Pîslaru.

"Ordonanța respectivă a fost elaborată într-un interval de mai puțin de 24 de ore de către Ministerul Muncii împreună cu Ministrul Finanțelor Publice, care au validat niște cifre. În acel interval, din păcate, nu au avut acest timp să lucreze. Eu practic nu am fost autorul acestei ordonanțe. Eu am avut ocazia să o văd. Aceasta se întâmpla în cursul unei zile de luni, iar marți dimineață la ora 8,00, am văzut prima oară acel text și am avut întâlnirea în care a fost prezentată, după acea dezvoltarea evenimentelor le știți. Vă rog să nu mă puneți în situația să comentez cine, de ce, cum. Este contrafactual în acest moment. Eu propun un proces transparent și echitabil și nu am avut niciodată vreo intenție să ajung în această postură formală, de ministru al Muncii", a precizat Dragoș Pîslaru, adăugând că duminică a primit propunerea de a ocupa această funcție.

Ministrul Muncii a explicat că legea privind salarizarea fusese elaborată într-un mecanism care a durat două luni și jumătate, iar ordonanța care a fost preluată din lege a fost creată în 24 de ore.

"Doamna ministru este un profesionist remarcabil, a predat și a format generații întregi de specialiști în dreptul muncii și o va face în continuare și are toată aprecierea mea. Mi-a lăsat o scrisoare care cu adevărat m-a emoționat la predare", a spus noul ministru al Muncii.

Prim-ministrul Dacian Cioloș l-a propus luni pe Dragoș Pîslaru pentru funcția de ministru al Muncii. Acesta o înlocuiește în funcție pe Ana Costea care a demisionat săptămâna trecută. Ea preciza într-un comunicat că speră că demisia sa va determina Guvernul să considere o prioritate elaborarea unei legislații "nediscriminatorii și corecte în domeniul salarizării".

AERPRES/(AS — autor: George Bănciulea, editor: Mariana Nica, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 BREAKING Acord istoric în UE! Pachet de ajutor de 500 de miliarde de euro!

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing