VIDEO Pîslaru: Ordonanța privind salarizarea a fost elaborată în mai puțin de 24 de ore; nu sunt eu autorul

Ordonanța privind salarizarea a fost elaborată în mai puțin de 24 de ore de către Ministerul Muncii împreună cu Ministrul Finanțelor Publice, care au validat niște cifre, a declarat, marți, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Pîslaru.

"Ordonanța respectivă a fost elaborată într-un interval de mai puțin de 24 de ore de către Ministerul Muncii împreună cu Ministrul Finanțelor Publice, care au validat niște cifre. În acel interval, din păcate, nu au avut acest timp să lucreze. Eu practic nu am fost autorul acestei ordonanțe. Eu am avut ocazia să o văd. Aceasta se întâmpla în cursul unei zile de luni, iar marți dimineață la ora 8,00, am văzut prima oară acel text și am avut întâlnirea în care a fost prezentată, după acea dezvoltarea evenimentelor le știți. Vă rog să nu mă puneți în situația să comentez cine, de ce, cum. Este contrafactual în acest moment. Eu propun un proces transparent și echitabil și nu am avut niciodată vreo intenție să ajung în această postură formală, de ministru al Muncii", a precizat Dragoș Pîslaru, adăugând că duminică a primit propunerea de a ocupa această funcție.

Ministrul Muncii a explicat că legea privind salarizarea fusese elaborată într-un mecanism care a durat două luni și jumătate, iar ordonanța care a fost preluată din lege a fost creată în 24 de ore.

"Doamna ministru este un profesionist remarcabil, a predat și a format generații întregi de specialiști în dreptul muncii și o va face în continuare și are toată aprecierea mea. Mi-a lăsat o scrisoare care cu adevărat m-a emoționat la predare", a spus noul ministru al Muncii.

Prim-ministrul Dacian Cioloș l-a propus luni pe Dragoș Pîslaru pentru funcția de ministru al Muncii. Acesta o înlocuiește în funcție pe Ana Costea care a demisionat săptămâna trecută. Ea preciza într-un comunicat că speră că demisia sa va determina Guvernul să considere o prioritate elaborarea unei legislații "nediscriminatorii și corecte în domeniul salarizării".

AERPRES/(AS — autor: George Bănciulea, editor: Mariana Nica, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ / Guvernul PSD, RUȘINEA Europei, a încercat să ÎNȘELE Comisia Europeană și să deconteze din fonduri UE pr…

2 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

3 Rareș Bogdan o calcă-n picioare pe „Proasta Pământului” după minciuna despre fabrica Volkswagen!

4 Dăncilă poate lua între 8 și 18 ani de pușcărie după denunțul lui Dragnea!

5 CULISE / Cine e baronul PSD care a ordonat anularea zborurilor TAROM în ziua moţiunii. DNA începe audierile

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există