VIDEO Ponta: Alegerile să fie amânate din motive sanitare; parlamentarii - fără salarii după încheierea mandatului

VIDEO Ponta: Alegerile să fie amânate din motive sanitare; parlamentarii - fără salarii după încheierea mandatului

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a pledat miercuri pentru amânarea alegerilor parlamentare până în momentul în care "se poate stăpâni situaţia sanitară" şi a propus ca după încheierea mandatului, actualii senatori şi deputaţi să nu îşi mai primească salariul.

"Nu vreau să punem sănătatea după interesul politic (...). Îmi doresc să facem alegeri parlamentare în momentul în care putem stăpâni situaţia sanitară. Aducem două amendamente (la propunerea legislativă de amânare a alegerilor parlamentare - n.r.): nu mai adoptăm în Parlament măsuri cu caracter financiar-bugetar şi parlamentarii să nu îşi mai primească salariile după momentul expirării mandatului. În acest fel demontăm minciunile şi propaganda (...) Cred că putem să punem în lege aceste două amendamente", a afirmat Ponta într-un mesaj live transmis pe Facebook alături de liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.



Ponta a spus că ALDE şi Pro România vor să depună la Parlament un proiect de lege privind creşterea capacităţii de testare pentru SARS-Cov-2 şi gratuitatea testărilor pentru oricine doreşte să se testeze. El şi-a exprimat speranţa ca proiectul să fie votat săptămâna viitoare în Parlament. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina