VIDEO Premierul unui land din Germania: „Virusul a fost adus de români și bulgari”

VIDEO Premierul unui land din Germania: „Virusul a fost adus de români și bulgari”

Românii și bulgarii sunt la originea unor focare de coronavirus din Germania, nu măsurile de relaxare, spune un oficial din această țară. Premierul landului Renania de Nord-Westfalia susține că muncitorii români și bulgari au adus virusul, care apoi s-a răspândit din cauza condițiilor în care sunt cazați și în care muncesc.

Reacția sa vine după apariția unui nou focar într-un abator din această regiune. Cel puțin 400 de muncitori de aici au fost depistați pozitiv, ceea ce a dus la suspendarea activității unității și la închiderea școlilor din zonă.

Sute de angajați ai abatoarelor din Germania s-au îmbolnăvit până acum, iar numărul mare de infectări a provocat proteste ale sindicatelor din domeniu. 

„Ce spune acest focar despre măsurile de relaxare de până acum?” a fost întrebat de jurnaliști Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord Westfalia.

„Asta nu spune nimic despre relaxare, pentru că virusul a fost adus de români și bulgari. Așa se va întâmpla peste tot. Avem peste tot în Germania măsuri (n.r. de relaxare) similare. Am avut cazuri de infectare pe o plantație de sparanghel din Bavaria acum câteva săptămâni, am avut cazul abatorului Coesfeld. Toate acestea nu sunt cauzate de relaxare, ci de condițiile în care sunt cazați și în care muncesc angajații”, a răspuns oficialul.

Ministerul de Externe a anunțat miercuri că 85 de români care lucrează ca muncitori sezonieri la o fermă din Germania (Bavaria) au fost diagnosticați pozitiv cu noul coronavirus. Toți au fost plasați în carantină, iar costurile cu hrana și cazarea sunt suportate de către angajator, care acordă și o diurnă zilnică de 50 de euro.

Tot miercuri, MAE a anunțat că un focar de coronavirus a fost depistat în comunitatea de români din Magdeburg, oraș situat la 150 de kilometri de Berlin. Un român de acolo a murit și alți 37 s-au îmbolnăvit.

De la începutul pandemiei, peste 840 români aflați în Germania au fost diagnosticați cu COVID-19, iar opt au murit.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro