VIDEO Președintele a fost primit la Casa Albă de Donald Trump: Sunteți un aliat adevărat, o țară minunată/LIVE TEXT

VIDEO Președintele a fost primit la Casa Albă de Donald Trump: Sunteți un aliat adevărat, o țară minunată/LIVE TEXT

Momentul culminant al vizitei lui Klaus Iohannis in SUA are loc azi: presedintele se intalneste cu Donald Trump la Casa Alba. Precedata de o intalnire cu secretarul de stat Rex Tillerson, vizita lui Iohannis la Casa Alba incepe cu semnarea in cartea de onoare si 10 minute de convorbiri private cu Trump, urmate de convorbiri oficiale intre cele doua delegatii si o conferinta de presa. E prima conferinta de presa sustinuta de un presedinte roman la Casa Alba dupa Revolutie.

Urmareste LIVETEXT si LIVE VIDEO pe Comisarul.ro cele mai importante momente ale zilei

21:19 Imediat dupa sosire, Trump l-a condus pe Iohannis in biroul oval. Presedintele american a salutat parteneriatul strategic dintre cele doua tari.

"Sunteti un aliat adevarat, o tara minunata si avem o relatia minunata iar aceasta relatie a devenit si mai buna", a spus Donald Trump.

"Este o mare placere si onoare pentru mine si abia astept sa discutam despre parteneriatul nostru", a raspuns Klaus Iohannis.

Ziaristii americani i-au adresat intrebari lui Trump despre audierea fostului director FBI Comey, dar acesta a ales sa le ignore. Intrebat despre rezultatul alegerilor din Marea Britanie, Donald Trump a spus ca acesta este "surprinzator.

21:02 Klaus Iohannis a ajuns la Casa Alba, unde a fost primit de Donald Trump. A fost întâmpinat de preşedintele Donald Trump.

20:51 Rex Tillerson lauda Romania pentru progresele semnificative înregistrate în lupta anti-corupție și în sprijinul statului de drept: Un model în regiune

20:33 La Casa Alba a sosit Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucuresti

20:18 Televiziunile romane si cele americane s-au inslatat deja la intrarea in Casa Alba, in asteptarea primirii de catre Donald Trump a lui Klaus Iohannis.

19.45 Declaratia comuna de presa a presedintilor Donald Trump si Klaus Iohannis (21:45, ora Romaniei) va fi transmisa LIVE  aici

19:35 Klaus Iohannis isi incepe intalnirea cu seful diplomatiei americane, Rex Tillerson, la Departamentul de Stat

18.36 Klaus Iohannis este insotit de o delegatie formata din consilierii Bogdan Aurescu si Andrei Muraru, seful SRI Eduard Hellvig si ambasadorul George Maior (fostul sef al SRI)

18.26 Iohannis a anuntat in urma cu doua zile cateva teme in discutia cu Donald Trump: securitatea pe flancul estic, probleme economice si parteneriatul strategic dintre Romania si SUA

18.10: Presa americana asteapta cu infrigurare conferinta de presa, vazand aici o oportunitate de a pune intrebari legate de audierea de ieri in Senat a fostului sef FBI

Programul zilei (ora Romaniei):

19:40: Întâlnire cu Rex Tillerson, Secretar de Stat
21:00: Sosirea la Casa Albă – Primirea de către Preşedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump, Casa Albă, North Entrance Hall
21:05: Semnarea în Cartea de Onoare, Roosevelt Room
21:10: Convorbiri tete-à-tête cu Preşedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump, Biroul Oval
21:20: Convorbiri oficiale cu Preşedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump, Cabinet Room
21:45: Conferinta de presă comună Donald Trump - Klaus Iohannis, in Rose Garden
Declarația de presă va fi transmisa live la: http://bit.ly/1W2j1gx.
22:05: Plecare de la Casa Albă - Președintele României este condus de către Presedintele SUA, Casa Albă, North Entrance






Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”