VIDEO Prima persoană din România vaccinată împotriva COVID este o asistentă medicală de la Institutul Matei Balş

VIDEO Prima persoană din România vaccinată împotriva COVID este o asistentă medicală de la Institutul Matei Balş

Prima persoană din România care va fi vaccinată împotriva COVID - 19 este o asistentă medicală de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti.


Evenimentul va avea loc duminică, la ora 9,00, la centrul de vaccinare amenajat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".

Conform GCS, Mihaela Anghel este asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, la data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Campania de vaccinare anti-COVID demarează duminică, fiind vizat, în prima fază, personalul medico-sanitar din toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus.

Acestea sunt:
* Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" Bucureşti
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Dr. Victor Babeş" Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" Craiova
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi
* Spitalul de Pneumoftiziologie "Dr. Nicolae Ruşdea" Baia Mare
* Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" Timişoara, inclusiv secţia exterioară a acestui spital - secţia clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara.

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au intrat în România vineri, pe cale terestră, prin Vama Nădlac 2, iar sâmbătă acestea au ajuns la centrul principal de stocare - Institutul "Cantacuzino" din Bucureşti, de unde au fost distribuite în ţară.

Potrivit GCS, dozele de vaccin din prima tranşă - cele peste 3.000 de vaccinuri cu valoare de primă administrare - au fost alocate în funcţie de necesarul solicitat de fiecare dintre cele 10 spitale.

Astfel, la Braşov s-au solicitat 100 de doze; la Spitalul ''Matei Balş'' Bucureşti - 600 de doze, iar la ''Victor Babeş'' - 530; la Cluj - 375 doze; Constanţa - 170; Dolj - 90; Iaşi - 260; Baia Mare - 210; Suceava - 250; Timişoara - 450 de doze.

Pe baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer, România poate accesa peste 10 milioane de doze de vaccin. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”