VIDEO Primele controale ale autoturismelor care au circulat în București după ora 22:00, după ce au intrat în vigoare restricțiile ordonanței militare

VIDEO Primele controale ale autoturismelor care au circulat în București după ora 22:00, după ce au intrat în vigoare restricțiile ordonanței militare

Polițiștii din București au efectuat, luni seară, primele controale ale autoturismelor care se aflau încă pe străzile capitalei după ora 22:00, atunci când au intrat în vigoare restricțiile Ordonanței Militare nr. 2, relatează G4Media.ro.

Documentul a fost prezentat sâmbătă seară de ministrul de Interne Marcel Vela care a anunțat că, în ce privește restrângerea dreptului la circulație pe timpul nopții, se va face începând cu 23 martie, ora 22:00.
 
 
Din acest moment, conform ordonanței militare, în intervalul 22:00-06:00 românii pot circula doar în situații de urgență și doar având asupra lor o declarație pe propria răspundere, care să confirme motivul întemeiat pentru care se află pe străzi în timpul nopții.

Declarația poate fi descărcată de aici:

Astfel, în intervalul orar 22.00 – 06.00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru deplasarea la serviciu, consult medical care nu poate fi amânat, cumpărături de primă necesitate, asistenţă pentru persoane în vârstă sau pentru însoţirea copiilor, desfăşurarea de activităţi fizice individuale în aer liber sau pentru nevoile animalelor de companie, şi numai după semnarea unei declaratii pe propria raspundere în care să se precizeze motivul.

În cazurile în care deplasarea este făcută pentru rezolvarea unei situaţii urgente, trebuie precizat şi traseul.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.

Adeverinţa atestă că deplasarea persoanei între domiciliu şi locul său de muncă este esenţială pentru activitatea organizaţiei şi nu poate fi organizată sub formă de telemuncă.

 sursă: Imagini MAI
 


 
 
 


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

4 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

5 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane