VIDEO Priviți și ascultați oameni buni! Așa arată doi procurori care sunt sclavii personali ai lui Dragnea! Sclava aia care n-a scos o vorbă o anchetează pe Kovesi!

VIDEO Priviți și ascultați oameni buni! Așa arată doi procurori care sunt sclavii personali ai lui Dragnea! Sclava aia care n-a scos o vorbă o anchetează pe Kovesi!

Priviți și ascultați oameni buni! Așa arată doi procurori care sunt sclavii personali ai lui Dragnea! Sclava aia care n-a scos o vorbă o anchetează pe Kovesi! Voi vedeți ce limbă de lemn comunistoidă folosește ăsta? Pentru ei OUG 7, dată de Partid, e perfectă! Miile de judecători și procurori care-o contestă în stradă și cer abrogarea ei sunt niște dușmani de clasă!

Procurorul Gheorghe Stan, zis Giani, presedintele Sectiei speciale de investigare a magistratilor si adjunctul sau Adina Florea au sustinut joi seara prima conferinta de presa de cand a fost infiintata aceasta unitate.

Stan a fost cel care a vorbit, Florea fiind doar prezenta in stanga sa. Dacă jurnalistii se asteptau sa primeasca lamuriri despre cazuri care au facut numeroase titluri, de la dosarele pe numele Laurei Codruta Kovesi si Frans Timmermans, la preluarea dosarului Tel Drum de la DNA, au primit doar interpretarile proprii ale lui Stan in ce priveste rapoartele MCV si Comisiei de la Venetia.

Astfel, presedintele controversatei Sectii a sustinut ca de fapt Comisia de la Venetia nu a transmis nicio ingrijorare proprie legat de infiintarea sectiei, ci doar a prezentat ingrijorarile unor persoane din Romania. Mai mult, el a sustinut ca expertii Comisiei au considerat de bun augur infiintarea Sectiei, la fel ca cei mai multi dintre magistratii romani.

In schimb, s-a plans de "piedicile" puse de procurorul general Augustin Lazar, sustinand ca acesta nu le-ar fi pus la dispozitie cele necesare ca Sectia sa fie functionala si operationala. Amintim ca insusi Lazar, cand a criticat bugetul alocat de Guvern pentru 2019, a avertizat ca nu primeste banii necesari si pentru Sectia speciala.

Despre cazurile Kovesi si Tel Drum Stan a explicat doar ca respecta legea. La final cei doi au plecat fara a raspunde niciunei intrebari din partea jurnalistilor care ii asteptasera peste jumatate de ora, cat au intarziat Florea si Stan.

Azi, Laura Codruta Kovesi a confirmat ca a fost citata la audieri de Adina Florea pe 7 martie, in dosarul deschis de SIIJ bazandu-se pe plangerea depusa de fugarul de justitie Sebastian Ghita.

O coincidenta extraordinara este ca fix pe 7 martie are loc la Bruxelles o intalnire foarte importanta il legatura cu candidatura lui Kovesi la Parchetul UE.

Totodata, saptamana trecuta a fost facut public faptul ca Adina Florea instrumenteaza si un dosar deschis in urma plangerii penale depuse de cei de la Luju.ro, site apropiat PSD-ALDE, pe numele lui Frans Timmermans, comisarul european pe Justitie - Vera Jourova, sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania - Angela Cristea si procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar. De asemenea, plangerea ii vizeaza si pe cei care au tehnoredactat ultimul raport MCV, cel din 13 noiembrie 2018. Acestia sunt acuzati de constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals intelectual si comunicare de informatii false.

19:37 - A inceput conferinta. Vorbeste Gheorghe Stan, seful Sectiei speciale:

- Mi-am propus sa fiu discret, dar in lumina evenimentelor din ultima perioada, conducerea sectiei intelege sa faca aceasta declaratie de presa.

- CCR a retinut ca aceasta sectie e o garantie suplimentara a asigurarii independentei magistratilor.

Legiuitorul a trebuit să intervină prin 3 acte normative – OUG 90 a fost justificată pentru operaţionalizare până la 23 octombrie 2018 în condiţiile în care CSM nu finalizase procedura, OUG 92 pentru clarificarea unor norme privind modul de selecţie a procurilor care făceau parte din secţie.

În ceea ce priveşte OUG 7/2019, în ceea ce ne priveşte, aceasta a fost necesară, cu privire la activitatea secţiei, pentru corelarea normelor privind competenţa procurorului şef al secţiei cu privire la prevederile art. 339 alin (1) şi (3) din Codul de procedură penală, potrivit căruia plângerea împotriva măsurilor luate sau a actelor efectuate de procuror sau efectuate pe baza dispoziţiilor date de acesta se rezolvă de procurorul ierarhic superior", a spus Gheorghe Stan.

Stan l-a criticat în declarația sa pe procurorul general Augustin Lazăr: ”am întâmpinat obstacole din partea Procurorului general în ceea ce privește logistica, dotările secției, organigramei și modul de interpretare a principiilor care stau la baza funcționării secției”.

Stan a respins criticile miilor de magistrați care au cerut în aceste zile desființarea secției și a spus că ”îi asigurăm pe toți judecătorii și procurorii de toată buna noastră credință”.

- Comisia de la Venetia reproduce ingrijorari care i-au fost transmise din tara, nu propria opinie.

- Comisia de la Venetia a apreciat criteriile profesionale de selectie a procurorilor care ar urma sa faca parte din aceasta sectie.

- Sectia a preluat 1422 de dosare, peste 70% inregistrate ca urmare a sesizarii din oficiu.

- Au existat multe semnale de deschidere din partea magistratilor, dar am intampinat obstacole din partea Ministerului Public, a procurorului general.

- In acest context, pentru depasirea acestor piedici, legiuitorul a trebuit sa intervina exceptional pentru a garanta operationalizarea Sectiei.

Gheorghe Stan a susținut că Secția specială a cerut Dosarul Tel Drum, în care Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii DNA pentru constituire de grup infracțional și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, deoarece în această cauză este vorba de „presupuse fapte săvârșite de mai mulți magistrați, trei procurori și cinci judecători”.

- In cazul Kovesi dosarele au fost preluate pe baza unor ordonante de declinare sau a unor plangeri depuse de petenti.

- Au fost inchise peste 3.000 de dosare care vizau magistrati care nu erau solutionate.

- Am ales sa facem aceasta declaratie de presa pentru a inlătura orice fel de suspiciuni in legatura cu activitatea Sectiei si impartialitatea celor care activeaza aici.

- Existenta Sectiei speciale e o garantie pentru independenta magistratilor.

- De la 1 martie isi incep activitatea in sectie 5 procurori.

- Inchei prin a va asigura ca in cadrul PG si a acestei Sectii se respecta numai legea.

- Va multumim si va dorim o seara buna.

Cei doi pleaca fara a raspunde vreunei intrebari din partea jurnalistilor.





Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro