VIDEO Proasta a cedat și cere, ca Dragnea, legea defăimării! Dăncilă, huiduită de protestatari la Constanța: „Analfabeta”, „Fără pensii speciale”.

VIDEO Proasta a cedat și cere, ca Dragnea, legea defăimării! Dăncilă, huiduită de protestatari la Constanța: „Analfabeta”, „Fără pensii speciale”.

Proasta a cedat și cere, ca Dragnea, legea defăimării! Dăncilă, huiduită de protestatari la Constanța: „Analfabeta”, „Fără pensii speciale”. 

Premierul Viorica Dăncilă a fost întâmpinată din nou de câțiva protestatari la Pavilionul Expozițional din Constanța, unde are loc întâlnirea PSD cu pensionarii constănțeni. Manifestanții au scandat ”Analfabeta” și ”Fără pensii speciale”. Dăncilă a spus, potrivit Mediafax, că protestatarii, care au scandat "analfabeta", sunt aceleași 7-8 persoane care merg la evenimentele din țară ale PSD.

De la minutul 8.50:

"În presă scrie că Viorica Dăncilă a fost contestată, așteptată de protestatari. Sunt 7 sau 8, mereu aceiași. Normal că nu încalcă nimeni libertatea de exprimare, dar este vorba și de cei 7 ani de acasă. Eu nu am să jignesc niciodată, nici pe ei și nici pe altcineva, iar despre ei nu sunt convinsă că fac diferența. Azi crește punctul de pensie si pensia minimă, măsură așteptată de pensionari. Măcar pentru ei trebuiau să se abțină", a declarat Viorica Dăncilă, la sosirea la Pavilionul Expoziţional Constanţa, unde avea întâlnirea cu pensionarii.

Dăncilă a făcut referire la protestatari și în discursul din fața pensionarilor.

"Lumea știe să facă diferența. Aceste personaje pe care le întâlnim de fiecare dată și nu știu decât să jignească nu vin cu nimic constructiv. Aici, la Constanța, sunt oameni cinstiți. De la Constanța nu au ieșit, au venit de la București pentru că ei cred că pot influența. Ei vor veni cu jigniri, noi vom spune adevărul și vom veni cu proiecte", a spus premierul.

Proasta a cedat și cere, ca Dragnea, legea defăimării!

Intrebata despre faptul ca pe o pancarta scria „guvernati pentru infractori”, Dancila a replicat: „Cred ca trebuie sa se uite prima data in ograda proprie, pe urma sa vorbeasca astfel despre guvern si eu cred ca la un moment dat vor trebui legitimati si acest Guvern ar trebui sa-i cheme cineva sa spuna care infractori, pentru ce infractori, ce a facut acest guvern ca sa favorizeze infractorii? Dimpotriva. Eu stiu ca acum o saptamana am adoptat o serie de acte normative tocmai pentru oprirea criminalitatii in Romania. Dar cred ca societatea si sper sa se intample acest lucru sau Parlamentul Romaniei sa adopte un act normativ prin care sa opreasca calomnia si defaimarea. Nu asta este poporul roman. Poporul roman este un popor care respecta pentru a fi respectati. Sunt aceiasi oameni care vin de la Bucuresti la Constanta, la Baia Mare, la Iasi, sunt oameni cu agenda proprie, iar pentru noi agenda este agenda cetateanului. Deci incercam sa ii ignoram”.

Intrebata daca va initia un proiect de lege in acest sens, Viorica Dancila a declarat: „Eu nu sunt parlamentar. Daca as fi parlamentar, as initia un astfel de proiect. Cred ca in orice tara civilizata, daca vrem cu adevarat sa fim europeni si eu sunt un proeuropean convins, daca vrem intr-adevar sa fim respectati, abordarea noastra trebuie sa fie alta. Nu pot cativa indivizi pe care ii vedem de fiecare data sa jigneasca pe toata lumea, sa aiba o atitudine care nu este specifica poporului roman. Acest lucru strica imaginea atat a unui judet, pentru ca multi nu stiu ca cetatenii acestia sunr veniti de la Bucuresti”.

 „Nimeni nu incalca libertatea de exprimare, dar mai este vorba si de cei 7 ani de acasa si de modul in care te raportezi. Eu nu am jignit pe nimeni si nu o sa jignesc nici pe dansii, cu toate ca ei o fac de fiecare data. Nu am sa jignesc pentru ca eu sunt convinsa ca oamenii fac diferenta”, a mai declarat premierul.

Legea defaimarii, propunerea lui Dragnea

Inca de la inceputul anului trecut, fostul lider al PSD Liviu Dragnea a vorbit despre intentia adoptarii unei Legi a defaimarii.

"Am vorbit cu mai multi colegi si am convenit sa lucram la o lege, nu stiu daca e nevoie de o legislatie, la o lege care sa reglementeze sau sa dea posibilitatea statului roman sa sanctioneze aceste lucruri, pentru ca acesti oameni - gen Monica Macovei si alti europarlamentari care mint despre propria tara, care defaimeaza propria tara - aduc foarte multe deservicii si noi din cauza asta pierdem suveranitate, pierdem demnitate, pierdem respect si nu castigam absolut nimic.

Am spus ca trebuie sa facem o lege care sa dea dreptul statului roman sa corecteze aceste lucruri. Nu stiu acum cum, dar in alte tari poate exista asa ceva. Nu poti sa stai indiferent si inactiv. Vi se pare bine ca despre tara noastra sa se vorbeasca, folosind minciuni, atat de rau? Sa se spuna lucruri mincinoase? Eu nu vorbesc de infractiune, dar cineva trebuie sa plateasca. Sigur ca intra la libera exprimare, dar asta nu inseamna ca trebuie sa defaimezi", declara Liviu Dragnea, in martie 2018.

In anul 2016, in calitate de deputat, Liviu Dragnea a initiat un proiect de lege privind defaimarea, care, ulterior, a fost respins de Parlament.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina