VIDEO Proasta României s-a căcat în strachină! Îl acuză pe Iohannis că a inventat cuvântul „giroscop”

VIDEO Proasta României s-a căcat în strachină! Îl acuză pe Iohannis că a inventat cuvântul „giroscop”

Proasta României s-a căcat în strachină! Îl acuză pe Iohannis că a inventat cuvântul „giroscop”.

Fostul premier Viorica Dăncilă a spus, marți, la emisiunea “Studio Politic” de la Digi24, că preşedintele Klaus Iohannis a introdus cuvinte noi în vocabularul limbii române, dând exemplu cuvântul "giroscop".

Anca Suciu, jurnalist Digi24: PSD vă poate reproșa acum greșelile gramaticale în vreun fel, greșelile de imagine, faptul că ați adus o imagine greșită PSD?

Viorica Dăncilă: "Nu cred că poate face PSD aceste reproșuri. Să ne uităm la declarațiile liderilor politici de la alte partide, la cele ale doamnei ministru al Educației, care e profesor de Română, eu sunt inginer, să ne uităm la declarațiile preşedintelui României, care a introdus cuvinte noi în vocabularul limbii române".

Anca Suciu, jurnalist Digi24: Cum ar fi?

Viorica Dăncilă: "Giroscopul sau sertarizare. Nu mai știu. Am reținut câteva dintre ele. Atunci când există presiune, și cel mai abil jucător poate să facă greșeli".

Giroscopul este un termen, care, conform DEX online, înseamnă: “Corp solid sprijinit în aşa fel, încât este liber să se rotească în jurul axei sale. Aparat care, antrenat de o mişcare de rotaţie în jurul uneia dintre axe, se poate deplasa astfel încât să nu modifice direcţia axei sale de rotaţie. Dispozitiv care asigură stabilitatea şi orientarea în spaţiu a unui avion, a unui submarin etc”.

Klaus Iohannis a folosit termenul în cadrul unei conferiţe din 19 august, când a fost întrebat de un jurnalist de ce a girat racolările de membri PSD făcute de PNL.

Klaus Iohannis l-a rugat pe acesta să repete ultima parte a întrebării, spunând: “Aia cu giroscopul”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 Zguduitor articol...

3 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

4 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

5 VIDEO Interlopul Anaser Duduianu, „exilat” în SUA, atac la clanul Vasiloi. pe TikTok