VIDEO Puterea continuă să-i umilească pe români! Meleșcanu, noi declarații insultătoare despre votul din Diaspora!

VIDEO Puterea continuă să-i umilească pe români! Meleșcanu, noi declarații insultătoare despre votul din Diaspora!

Puterea continuă să-i umilească pe români! Meleșcanu, noi declarații insultătoare despre votul din Diaspora!

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat luni într-o conferință de presă legată de haosul de la votul din diaspora că ”principala cauză a fost dublarea scrutinului (cu referendumul – n.red.) și votul dublu care a creat destul de multe probleme. Principala problemă a fost că, în loc de un scrutin referitor la alegerile parlamentare, am avut două scrutinuri. În afară de un buletin de vot, am avut trei buletine de vot. Lucrul acesta, în mod firesc, a grevat foarte mult timpul de vot pentru fiecare cetăţean”.

Meleșcanu a prezentat rezultatul analizei făcute de minister după ce mii de români nu au putut vota pe 26 mai la alegerile europarlamentare și referendumul pe justiție.

Meleșcanu a mai spus că ar fi existat și o ”estimare nerealistă de către multe ambasade în legătură cu numărul de participanți la vot. Ambasadele cunosc realitățile și au acces la informații, MAE nu are nici un fel de date legat de comunitățile din străinătate”.

Meleșcanu a mai spus că MAE a cerut biroului electoral să prelungească votarea după ora 21.00, dar instituția a refuzat.

Oficialul român a mai spus și că partidele nu au participat la comisiile electorale, iar o altă problemă a fost cauzată de viteza slabă a internetului în unele țări, care a făcut ca sistemul STS de împiedicare a votului multiplu să funcționeze lent.

Reamintim că președintele Iohannis i-a cerut premierului Dăncilă să îl demită pe Teodor Meleșcanu pentru modul în care a fost organziat votul pe 26 mai.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /