VIDEO „Putin îşi bate cuie în propriul sicriu”

VIDEO „Putin îşi bate cuie în propriul sicriu”

Parașutistul Pavel Filatiev, unul dintre miile de soldați ruși care au invadat Ucraina în 24 februarie și care a criticat public invazia, a povestit pentru BFM TV că militarii trimiși de Vladimir Putin să lupte în Ucraina au mari probleme cu armele, adesea fiind defecte, dar conducerea nu vorbește despre aceste probleme.

Fostul parașutist Pavel Filatiev care a criticat public invaziaFoto: Joel Saget / AFP / Profimedia Images

"Sunt probleme cu echipamentul. Armele sunt adesea defecte, dar conducerea nu îndrăzneşte să vorbească", a povestit pentru BFM TV fostul paraşutist rus Pavel Filatiev care a decis să se refugieze în sudul Franţei, notează news.ro.

Filatiev a decis să dezerteze în mijlocul verii. Căutat de Moscova, el a publicat în luna august un jurnal intitulat "ZOV" - precum literele de pe vehiculele armatei ruse - în care povesteşte ceea ce se întâmplă zilnic în rândul forţelor de la Kremlin.

"Sunt probleme la toate nivelurile. Cu mâncarea, de exemplu. Furăm mâncare de la cantină şi primim mâncare stricată", a afirmat el.

Pavel este conştient: el îşi riscă viaţa povestind experienţa de război din Ucraina. Este primul soldat rus care l-a criticat public pe Vladimir Putin. Pentru el, rezultatul conflictului este cert.

"Putin a pierdut deja şi va continua să piardă. Îşi bate din ce în ce mai multe cuie în propriul sicriu", a spus Filatiev.

Fostul parașutist rus nu exclude folosirea armelor nucleare

Întrebat despre folosirea armelor nucleare de către Moscova, soldatul dezertor crede că "nu poate fi exclusă" această opţiune.

Acest fost paraşutist locuieşte acum cu Vladimir Osechkin, apărător al drepturilor omului, căutat şi el de Moscova şi care susţine demersul compatriotului său.

"El şi-a riscat viaţa şi libertatea părăsind Rusia. El încă îşi riscă viaţa în timp ce este aici în Franţa pentru a spune restului lumii despre ororile şi coşmarurile acestui război şi pentru a expune minciunile şi propaganda lui Putin", a mărturisit Vladimir Osechkin la BFMTV.

Ca Pavel, mulţi luptători ruşi par să rupă tăcerea. Într-un videoclip din 7 octombrie, soldaţi ruşi au denunţat condiţiile proaste ale mobilizării lor.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...