VIDEO Reacția Le Figaro la interviul cu Ion Iliescu: „Ba da, aşa a spus!”

VIDEO Reacția Le Figaro la interviul cu Ion Iliescu: „Ba da, aşa a spus!”

Reacția Le Figaro la interviul cu Ion Iliescu: „Ba da, aşa a spus!”Nouă reacție în disputa Ion Iliescu-Le Figaro. Jurnaliştii Digi24 au obţinut o reacţie de la coautorul reportajului despre PSD, Thierry Portes, redactor sef adjunct al serviciului internațional Le Figaro.

Thierry Portes: Ba da, aşa a spus! Ce mi-a spus e că PSD e într-o criză gravă. Presupun că toată lumea l-a înţeles! Este evident: au fost nu ştiu câte expulzări, au fost nici nu mai ştiu câţi miniştri retraşi, 70 cred! Este evident că partidul este în criză, iar declaraţiile (lui Ion Iliescu - n.r.) nici măcar nu au fost aşa de surprinzătoare. Şi evident că a vorbit despre o gravă criză care se datorează faptului că Dragnea are probleme în justiţie.

Controversa a apărut în jurul unui amplu material publicat astăzi în Le Figaro, în care au fost folosite și declarații ale fostului președinte Ion Iliescu.

Între altele, a fost citat spunând că PSD traversează cea mai gravă criză din istoria sa.

Într-o postare pe blogul său, însă, Ion Iliescu susține că este citat cu lucruri pe care nu le-a declarat niciodată nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva. Fostul președinte mai spune că a citit „cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilație despre PSD și despre situația politică din România” pe care o face „Le Figaro”.

Fostul președinte spune că este implicat fără voie într-un război mediatic și consideră că publicația franceză îi datorează scuze: „Nu cred că avem în față un fake news, ci un act de război mediatic. Ceea ce mi se pare la fel de inacceptabil ca și atribuirea unor afirmații care nu-mi aparțin. Regret că lucrurile au ajuns atât de jos în presă. Mi se pare că jurnalul îmi datoreaza scuze și rectificarea respectivelor afirmații”.

Pe de altă parte, Paul Cozighian, jurnalistul care l-a intervievat pe Ion Iliescu,spune că i se pare „incredibil” faptul că fostul președinte a dezmințit declarațiile publicate de cotidianul francez Le Figaro.

„E foarte posibil ca președintele Iliescu să fi uitat anumite detalii din acest interviu. Oare chiar el e autorul acestei postări pe blogul său? Nu îmi vine să cred, pentru că am avut cu el o discuție interesantă, profesionistă, la interviul pe care l-am realizat cu colegul meu de la Paris, aproape 70 de minute. Interviu foarte dens, în limba franceză. Chiar am fost impresionat de calitatea răspunsurilor domniei sale și de memoria pe care o avea”, a spus Paul Cozighian, la Digi24.

Mai târziu, jurnalistul a dat publicității primele trei minute din interviul realizat alături de Thierry Portes cu fostul președinte Ion Iliescu.

Paul Cozighian a precizat că interviul a fost făcut 7 noiembrie 2018, cu ajutorul lui Gelu Voican-Voiculescu, „apropiat din totdeauna al lui Ion Iliescu și admirator al publicației franceze”.

Discuția cu fostul șef de stat a durat aproximativ 70 de minute, iar Cozighian a precizat că, din start, fără să fie întrebat, Ion Iliescu „se plângea de starea în care se afla PSD-ul, repetând – practic - de 4 ori aceleași cuvinte”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 Vă era dor de o jigodie? Uite-o!

3 A ales bine Reghecampf! I se spune „Gură de Aur”!

4 Așa o fi?

5 Poza asta spune tot...