VIDEO Rusia anunță că are un nou model de submarin invizibil

VIDEO Rusia anunță că are un nou model de submarin invizibil

Compania Rubin Central Design Bureau din St. Petersburg, specializată în proiecte militare, a dezvăluit imagini în premieră a celui mai nou submarin invizibil, o navă hibrid de război. Submersibilul este conceput să urmărească și să distrugă inamicii, rămânând neobservată, în adâncurile mărilor și oceanelor din întreaga lume.

Noul model de submarin invizibil denumit ”Strazh” (”Apărătorul”) va fi o navă, care ”combină caracteristicile de suprafață cu cele subacvatice”, potrivit The Press United .

Submersibilul militar poate identifica inamicii din adâncuri și de la suprafața apei cu ajutorul puternicului său radar și îl poate aborda fără să fie detectat, susține Biroul firmei Rubin Central de inginerie marină din Sankt Petersburg, Rusia, conform presei de la Moscova.

Proiectantul a dezvăluit prima versiune a noului submarin invizibil hibrid, poreclit ”ucigașul tăcut”, care este capabil să funcționeze atât ca navă de patrulare pe apă, dar și ca submersibil, la începutul anului trecut.

Dar, acum a anunțat un nou model 2022, un submarin invizibil cu lungimea de 72 de metri și care se poate deplasa cu viteze de până la 21 de noduri.

Strazh va fi echipat cu o turelă, două lansatoare de rachete, patru camere pentru torpile și o dronă. Modelul prezentat în 2021 a fost proiectat pentru un echipaj de 42 de persoane.

Aspectul său general este similar cu submarinele din clasa Whiskey din epoca sovietică, a precizat proiectantul.

Rubin a anunțat că submarinul este comercializat și în străinătate, sub marca BOSS (Border and Offshore Submersible Sentry), el putând fi rentabilizat pe fondul reducerii cheltuielilor militare pe plan mondial din timpul pandemiei de Covid-19, în funcție de solicitările cumpărătorilor.

Compania rusă nu a precizat dacă noul submarin invizibil hibrid are deja un prototip funcțional și nici o cronologie privind lansarea la apă, în teste.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...