VIDEO Secretarul general al PPE despre a doua anchetă împotriva lui Kovesi: Deodată, din senin, apar noi dosare. Am mai văzut și la alte guverne socialiste. E de ajuns

VIDEO Secretarul general al PPE despre a doua anchetă împotriva lui Kovesi: Deodată, din senin, apar noi dosare. Am mai văzut și la alte guverne socialiste. E de ajuns

Secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz White, a declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro , că Partidul Popular European (PPE) o susține mai departe pe Laura Corduța Kovesi la funcția de șef al Parchetului European, chiar dacă împotriva ei s-a deschis o a doua anchetă. ”Am niște semne de întrebare. Deodată, din senin, apar noi dosare. Am mai văzut și la alte guverne socialiste. E de ajuns”, a declarat secretarul general al PPE. Antonio Lopez Isturiz a mai declarat că alegerea lui Kovesi în comisiile din Parlamentul European s-a făcut cu ghidajul PNL și cu sprijinul PPE.

Secretarul general al PPE va fi prezent, sâmbătă, la summit-ul liderilor locali și regionali ai PPE, în cadrul căruia vor fi lansați și candidații PNL la europarlamentare.

 

Rep: Care este mesajul PPE pentru votanți?
Antonio Lopez- Isturiz White: Lista PNL e plină de profesioniști, pe mulți îi știu, au avut activități legate de UE.
Primul nume pe liste e Rareș Bogdan, cred că în aceste zile comunicarea e esențială, e un lucru bun că avem primul pe listă un ziarist, e un om în care cetățenii au încredere. Voturile aduse de PNL vor fi decisive.

Rep: De ce să voteze românii PNL și nu PSD? 
Antonio Lopez- Isturiz White: Așa cum s-a dovedit și la alegerea lui Kovesi, a fost la ghidajul PNL și cu susținerea PPE. Noi, popularii europeni, suntem eficienți, luăm decizii care privesc viețile cetățenilor.

Rep: Are Kovesi prima șansă? 
Antonio Lopez- Isturiz White: Da, pentru că PPE o susține.

Rep: Ați văzut că e investigată în al doilea dosar?
Antonio Lopez- Isturiz White: Am niște semne de întrebare. Deodată, din senin, apar noi dosare. Am mai văzut și la alte guverne socialiste. E de ajuns.

Rep: Kovesi are șanse mai departe la prima poziție? 
Antonio Lopez- Isturiz White: Da, de ce nu?

Rep: Este România e o democrație iliberală ca Ungaria? 
Antonio Lopez- Isturiz White: Premierul Dăncilă a fost chemată în Parlamentul European să depună o mărturie pentru că sunt multe semne de întrebare. Iată doar un exemplu despre adoptarea monedei euro: acum 2 ani, România îndeplinise 3 din 5 criterii, acum doar un criteriu mai este respectat. În doar doi ani, socialiștii au dat România înapoi în privința adoptării euro.  Nu vreau să intru în detalii despre sistemul judiciar, există o mare dezbatere în politica internă, dar există îndoieli ale UE, au fost rezoluții ale PE, ale Comisiei Europene.

Cetățenii români trebuie să fie mult mai bine reprezentați. De aceea votarea listei PNL ar putea ajuta în acest sens. PNL ne-a spus mereu cum să votăm fără să afectăm imaginea României în exterior. Vrem să ajutăm România, nu să criticăm de dragul criticii.

Pentru noi, România e o prioritate majoră. Weber nu vine pentru premiul unei universități, precum candidatul socialiștilor (Frans Timmermans – n.red.), ci pentru un eveniment politic, pentru a susține PNL și România, vor fi 4.000 de primari, consilieri, nu doar din România

Rep: În presa europeană, Dragnea e tot mai des comparat cu Orban. Sunteți de acord?
Antonio Lopez- Isturiz White: Orban e premier, a fost ales de majoritatea absolută cetățenilor maghiari, Dragnea nu, e mai degrabă un premier din umbră, încearcă să schimbe lucrurile din umbră

Rep: Dragnea îl copiază pe Orban.
Antonio Lopez- Isturiz White: E o mare diferență, Orban a fost ales. Nu-mi place să merg împotriva voinței a milioane de maghiari, cum a fost și în cazul italienilor care l-au votat pe Berlusconi. Nu am văzut presa europeană care să vorbească despre ce s-a întâmplat în Malta sau Slovacia, cu premieri socialiști, unde ziariști au fost uciși. Noi, EPP, am reacționat. Totul trebuie tratat corect.

Rep: Înapoi la Orban. Și-a cerut scuze într-o scrisoare, dar și-a menținut ideile despre migrație. E suficient ca să evite excluderea?
Antonio Lopez- Isturiz White: A fost o campanie și a greșit, a recunoscut. Uneori în campaniile electorale, în tensiunea campaniei, faci greșeli. El și-a cerut scuze.

Rep: E suficient ca să evite excluderea din PPE?
Antonio Lopez- Isturiz White: Nu am văzut niciodată socialiștii să aibă un asemenea vot în privința unui membru. Va trebui să discutăm democratic în PPE cererile de excludere. Structurile PPE sunt democratice. Partidele membre vor decide săptămâna viitoare la vot dacă e suficient. Voi respecta voturile partidelor membre.


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 De unde vine expresia „Pe vremea lui Pazvante“. Filă întunecată din istoria Principatelor Române

3 Voi realizați că povestea asta este adevărată, s-a întâmplat în realitate?

4 Trebuie să citiți neapărat asta ca să vă dați seama în ce lume falsă trăim...

5 Zvonuri picante și speculații despre infidelitate și criză conjugală la vârful monarhiei britanice